Åkarps Idrottsförening

Bli medlem i Åkarps Idrottsförening
Sportringen kommer till IP
2021-08-27 18:17

Sportringen har försäljning på derbyt imorgon mot Nike. Här kan du köpa det mesta i utrustningsväg såsom shorts, strumpor, bollar mm.

Välkommen!

Åkarp vs Nike - Matchen mot barndiabetes
2021-08-25 16:23

Derby på lördag mot GIF Nike !

Dags för toppmatch i herrarnas div 3 södra! Avspark är kl 13.00 och vi hoppas på en riktig publikfest där klubben samtidigt uppmärksammar kampen mot barndiabetes. 900 barn drabbas årligen av sjukdomen, många från Åkarp och Lomma är också drabbade.

Vi vill göra det lilla vi kan så halva pengen från entréavgiften går rakt till forskningen . Tag med familj och vänner, tävla och vinn fina priser i vår skottävling! Kiosken och grillen är laddade till bristningsgränsen så vi hoppas på en trevlig match på Åkarps fantastiska gräsmatta.

Direkt efter herrarnas match, spelar Åkarps Damlag mot Klågerup, ettan mot tvåan - med andra ord ÄNNU en toppmatch!

Varmt välkomna!

Sportchef Simon Forsén slutar vid årsskiftet
2021-08-23 19:39

Sportchef Simon Forsén slutar vid årsskiftet

Sportchefen Simon Forsén kommer efter denna säsong att lämna Åkarps IF  för att söka nya utmaningar i Malmö FF som målvaktstränare för MFF-akademierna.  Simon har varit klubben trogen i 7 år både som spelare, tränare och som sportchef men känner att det är dags att ta nästa steg i sin sportsliga karriär.

Simons kommentar:

"Jag har haft sju väldigt vackra år i Åkarps IF och jag är oerhört stolt över det jag lyckats med  tillsammans med klubben när det gäller ungdomarna, damerna och herrarna. Klubben är min extra familj och Ni kommer alltid att vara mina vänner. Beslutet har inte varit lätt men nu när jag bestämt mig så känns det rätt.

Styrelsen och jag har kommit överens om att jag är kvar året ut så att klubben i lugn och ro kan hitta en ersättare till mig. Så jag kommer vara kvar och arbeta precis som vanligt."

Styrelsen i Åkarps IF har startat arbetet tillsammans med Simon och vårt nätverk för att finna en fullgod ersättare för Simon. Vi har redan nu några intressanta namn som vi jobbar med men är medvetna om att det kommer ta lite tid då säsongen är i full gång.

Styrelsen önskar Simon stort lycka till och vill såklart tacka honom för hans tid i föreningen. Simon har ett stort klubbhjärta och har lagt ner otroligt mycket tid för föreningen vilket vi är väldigt tacksamma för. Vi tycker att föreningen har tagit ett stort steg framåt under hans tid. Även om det såklart är tråkigt att Simon slutar så är vi väldigt tacksamma att hans beslut kommer i god tid och att han är kvar fram till årsskiftet.

Styrelsen Åkarps IF

Vinst i toppmötet mot LB 07
2021-08-22 09:00, Herr A

LB 07 - Åkarp IF 0-3!

Vi skulle spela tredje matchen på en vecka. Efter två förluster var det lite trevande självförtroende hos några spelare men energin på uppvärmningen var fenomenal.

Vi startade matchen piggt och redan i den tredje min rinner Felix fint igenom och spelar Niko som sätter dit bollen i mål, 0-1!

I den nionde min slår Alex en fantastisk hörna och Jonte nickar in bollen i mål, 0-2. Därefter pressar LB ner oss och vi får jobba extremt mycket försvarsspel. I den 35 min pressar vi LB högt, deras spelare gör ett misstag och bollen hamnar hos Niko som dundrar in ett fint avslut i mål utanför straffområdet, 0-3!

Andra halvlek präglas av trötta ben, stenhårt jobb i försvarsspel och Pidde dominerar stort i eget straffområde. LB lyckas aldrig riktigt hota oss med några farliga målchanser.

Vi är oerhört stolta över att laget visar moral, gemenskap och karaktär för att hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Nästa match spelas hemma den 28/8 kl 13.00 mot GIF Nike.

0-1 Niko (assist Felix)

0-2 Jonte (assist Alex)

0-3 Niko

//Ledarstaben

Förlust mot IF Lödde
2021-08-14 23:26, Herr A

TRE POÄNG MOT VMA IK
2021-08-07 08:38, Herr A

Åkarp IF - VMA IK 3-0!

Herrarna åter på vinnarspåret efter vinst mot VMA på fredagskvällen. Det var gästerna som startade matchen bäst och överraskade många med en fin fotboll.

I den 20 min kom Myndel snyggt förbi på sin kant, spelade till Ian som sköt bollen i mål, 1-0!

Efter målet kom vi in i matchen mer och mer och vi skapade några lägen som borde resulterat i fler mål.

I andra halvlek får vi tidig utdelning, i den 50 min kom Leo snyggt förbi på sin kant och blev fälld inne i straffområdet. Straffen satte Niko enkelt till 2-0.

Därefter började vi spela mer avslappnat och rullade boll fint genom våra lagdelar. I den 83 min kom spiken i kistan när inbytte Gustav via en mycket bra prestation satte bollen i mål, 3-0!

Tre poäng i första matchen efter uppehållet där försvarsspelet såg mycket bra ut under hela matchen, VMA skapade knappt ett farligt läge. Lite mer kliniska offensivt och vi vinner matchen med fler mål.

Vi tackar VMA för en bra match och ses snart igen. Nästa match spelas på lördag 14/8 mot toppfavoriterna Lödde hemma i Åkarp.

1-0 Ian (assist Myndel)

2-0 Niko (assist Leo)

3-0 Gustav (assist Felix)

//Ledarstaben