Tung förlust i andra omgången
2020-08-09 17:27

Åkarp - Flagg 0-1

Inför matchen var vi medvetna om hur vi skulle spela och vad vi skulle undvika.

Vi startade matchen bäst och känner att vi har övertag i spelet med flera bollar på offensiv planhalva som inte direkt hotar men som trycker ner Flagg ett steg bakåt i banan. Flagg äter sig in i matchen och i den 25 min tar man ledningen med 1-0. Två byten kort därpå i backlinjen pga av skador gör det inte enklare för oss att hitta stabilitet och äta oss in i matchen. Vi tar över mer och mer men motståndarna känns inte ofarliga så fort de kommer upp på offensiv planhalva. Precis innan paus får Flagg ett rött kort. Vi får ett bortdömt mål i första, har några bra lägen att sätta dit den men går in i paus med 0-1 underläge.

Det märks i paus att vi inte är nöjda med spelet och killarna kommer ut med en grym energi i andra halvlek och tar tag i matchen direkt. Vi trycker upp en del folk och tar mer risker för att komma tillbaka in i matchen. I den 66 min får Flagg sitt andra röda i matchen och vi känner att vi verkligen kan börja vändningen av denna match. Målvakten gör ett par kanonräddningar och de förvarar sig bra med mycket uppoffringar. Vi skapar tillräckligt med chanser för att vända och i en vanlig match står det 2-1 till oss efter slutsignalen men tyvärr ville inte bollen in och istället blir det en tung förlust.

Inställning, motivation och attityd kan vi inte klaga på vilket vi är glada över. Spelmässigt kan vi bli bättre och det har vi tid att jobba på den närmsta perioden. Nu ser vi till att hitta tillbaka och fokusera på matchen mot Rosengårds FF den 14/8 på bortaplan.

Vi tackar Flagg för en bra match och önskar de lycka till framöver.