Fotboll
Fantastisk start i premiären!
2020-08-02 19:33

Åkarp - Kosova 5-1!

Äntligen var vi igång med seriespel efter 7-8 månaders väntan. Efter ett mycket bra genrep i tisdags mot Rydsgård kände vi oss redo för att kicka igång serien.

Vi visste att Kosova skulle bli en tuff motståndare då de inför detta året fått tillbaka en hel del bra spelare samt en rutinerad bra tränare.

Starten var som den brukar vara i en premiär, lite trevande från båda lagen för att känna på varandra. Efter några minuter får Kosova en bra chans men Peter kommer ut och gör en bra räddning. Därefter växer vi in mer i matchen och börjar hitta vårt egna spel. Mycket kamp och många avbrott under första halvlek men i den 31 min kommer Felix runt på kanten, slår ett fint inlägg där Gullin nickar in bollen i mål, 1-0!

2-0 kommer i den 41 min då Ian vinner boll, spelar Gullin som sedan sätter den till Niko som tar med sig bollen med fart och placerar den fint i bortre. Kosova har ett par chanser i första halvlek men Peter gör några riktigt bra räddningar.

I andra halvlek kommer vi ut och är lite passiva i vårt försvarsspel högre upp i banan. Backlinjen får jobba med en del bollar i luften och gör det suveränt. I den 69 min slår Calle en fin frispark från kanten som går förbi alla och in i mål, 3-0.

Kort därpå får Kosova rött kort och gör mål i sekvensen efter via en hörna, 3-1.

I den 80 min får Kosova sitt andra röda kort i matchen och André sätter dit straffen till 4-1 och matchen känns klar.

Vi gör även 5-1 i den 88 min via ett fint anfall där Jeppe kommer runt på kanten och slår in bollen i boxen till Niklas som slår in den i mål.

Vi är stolta över hela truppen, vi visar karaktär, disciplin och tålamod genom hela matchen. Alla som satt på bänken visade att de vill vara med och konkurrera om en plast i elvan. Nu laddar vi om och välkomnar BK Flagg till Åkarp på torsdag den 6/8 kl 19.00.

Vi tackar Kosova för en bra match och önskar de lycka till i serien.

1-0 Gullin (assist Felix)

2-0 Niko (assist Gullin)