SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkarps Idrottsförening
Herr A

Välkommen till A-laget i Åkarp IF
Är du intresserad av att provträna med ett riktigt bra fotbollslag med massor av sköna killar och härliga profiler?

Ta kontakt med ledarstaben
Eliezer Antonio Diaz ny herransvarig
2021-11-23 11:09

Det är med stor glädje vi i styrelsen för Åkarps IF presenterar Eliezer Antonio Diaz som ny herransvarig för seniorverksamheten. ”Eli” har funnits i klubben i många år som spelare och fortsätter nu med samma stora engagemang i rollen som herransvarig. Klubben ser det som mycket positivt att Eli axlar denna roll. Det är också fantastiskt kul att våra ledare kommer från de egna leden vilket stärker vår klubbkänsla. Eli har redan tillträtt som herransvarig och efterträder tidigare sportchefen Simon Forsén som valt att anta nya utmaningar.

 

I samband med att Eli tar över som herransvarig så passar klubben på att förändra rollerna lite grann för att öka tydligheten samt involvera flera ledare i vårt arbete. Vi har idag över 500 aktiva fotbollsspelare i föreningen vilket gjort att styrelsen behövt tänka om. Den tidigare rollen som Sportchef med ansvar för alla lag försvinner och vi fördelar istället arbetet på flera personer. Herransvarig är Eli vilket betyder att han har det sportsliga ansvaret för juniorlag, B-lag samt A-lag. Damansvarig är fortsatt Niclas Larsen. Rollen som ungdomsansvarig tar vi bort och ersätter den med en ungdomsgrupp istället. Gruppen kommer bestå av tre etablerade ungdomsledare från föreningen vilket borde minska arbetsbördan per individ men samtidigt öka närvaron på Idrottsplatsen. Det kommer gagna både ledare, spelare och föräldrar i föreningen. Vi återkommer när vi har tillsatt ledarna som ska ingå i ungdomsgruppen.

 

Styrelsen

Förlust mot Ariana FC
2021-09-07 09:57
Foto: Nisar Mirza

Ariana FC - Åkarp IF 2-0!

 

Det blev förlust i toppmötet mot Ariana. Vi åker till Hyllie med en ambition om att lyckas störa motståndarna trots återbud och saknad av några spelare.

 

Vi startar matchen bra och har bra kontroll på Arianas offensiv de första 25 min. I den 29 min fick Ariana en straff som de satte säkert till 1-0. Strax därpå kom även 2-0 via ett solomål av motståndaren. Trots underläge i paus känns det stabilt defensivt men vi skapar väldigt lite framåt.

 

Andra halvlek blir bortspelat av ett skickligt lag och vi kommer aldrig fram eller får upp intensiteten att hota framåt. Vi viker dock inte ner oss utan alla ställer upp för varandra defensivt och Pidde får göra några riktigt bra räddningar.

 

En rättvis förlust men trots det flera delar som vi kan ta med till nästa match borta mot Malmö City på lördag kl 14.00.

 

//Ledarstaben

Vinst mot GIF Nike med 1-0
2021-08-29 16:08
 
Vinst i toppmötet mot LB 07
2021-08-22 09:00

LB 07 - Åkarp IF 0-3!

 

Vi skulle spela tredje matchen på en vecka. Efter två förluster var det lite trevande självförtroende hos några spelare men energin på uppvärmningen var fenomenal.

 

Vi startade matchen piggt och redan i den tredje min rinner Felix fint igenom och spelar Niko som sätter dit bollen i mål, 0-1!

I den nionde min slår Alex en fantastisk hörna och Jonte nickar in bollen i mål, 0-2. Därefter pressar LB ner oss och vi får jobba extremt mycket försvarsspel. I den 35 min pressar vi LB högt, deras spelare gör ett misstag och bollen hamnar hos Niko som dundrar in ett fint avslut i mål utanför straffområdet, 0-3!

 

Andra halvlek präglas av trötta ben, stenhårt jobb i försvarsspel och Pidde dominerar stort i eget straffområde. LB lyckas aldrig riktigt hota oss med några farliga målchanser.

 

Vi är oerhört stolta över att laget visar moral, gemenskap och karaktär för att hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Nästa match spelas hemma den 28/8 kl 13.00 mot GIF Nike.

 

0-1 Niko (assist Felix)

0-2 Jonte (assist Alex)

0-3 Niko

 

//Ledarstaben

Förlust mot VMA IK
2021-08-22 08:59

 

VMA IK - Åkarp IF 1-0!

 

Vi åkte till Arkelstorp med en stor, bred trupp och många revanschsugna spelare som ville ta tillbaka serieledningen.

Vädret hade varit kaos hela dagen och mattan var extremt tungsprungen.

 

Vi startar matchen bäst och har både mycket boll och spelar oss fint ur Vmas presspel. Vi rinner igenom några gånger och skapar några lägen som vi inte får utdelning på. Andra halvlek speglar första med mycket bollinnehav från vår sida utan att skapa några direkt farliga målchanser. I den 80 min lyckas motståndarna kontra när de vinner boll och får in 1-0.

Vi lyckades aldrig komma tillbaka och besvikelsen var stor.

 

Extremt mycket felpass och uddlösa framåt gjorde att vi inte kunde vinna den matchen.

 

//Ledarstaben

 
 
Viktigt
Samarbetspartners