Åkarps Idrottsförening

Herrarna upp på kvalplats igen!
2019-08-15 23:00

Dösjöbro IF - Åkarps IF 0-2!

Förlust i förra matchen mot Lilla Torg där inställningen och attityden inte var på topp. Detta i samband med att ha släppt in både 0-1 och 0-2 i första halvlek gjorde inte saken bättre. Vi gjorde ett tappert försök i andra halvlek men skapade inte mycket för att vända på matchen, istället kunde Lilla Torg göra 3-0 på övertid.

Vi var lite oroliga över att vi skulle påverkas allt för mycket av senaste matchen, men den känslan ändrades redan under samlingen och på uppvärmningen. Spelarna var verkligen redo att studsa tillbaka för att ta tre poäng.

Vi startade matchen bra och hade mer boll innan Dösjöbro tog över mer och mer och hittade in på ytor som vi hade svårt att försvara. Sista 10-15 innan halvlek fick vi ordning på vårt anfallsspel och skapade några farliga chanser men utan resultat och vi gick in i paus med 0-0. God känsla i paus där vi korrigerade lite saker försvarsmässigt och gick igenom hur vi skulle hitta bättre ytor offensivt.

Vi startade andra halvlek bäst och blev mer bekväma i vårt eget spel. Matchen utvecklades under andra halvlek till mycket kamp och vi stod emot bra.

I den 79 min satte Jeppe in en fin boll bakom backlinjen och Davve som var kvar i straffområdet efter en hörna nickar in bollen i mål, 0-1!
Dösjöbro flyttade upp positionerna och började sätta in lite bollar som våra försvarare plus målvakt löste utmärkt.

I den 89 min fick vi en kontring där Emil satte in en fin boll till inbytte Lukas som fint placerar in bollen i mål, 0-2!

Förutom en period i första halvlek hade vi bra kontroll på hela matchen. Försvarsspelet var mycket bättre igår jämfört med förra matchen och det var många som tog sitt ansvar från förra matchen och höjde sig flera nivåer i andra halvlek. Otroligt viktigt att ta tre poäng för att hänga med i toppstriden.

Vi tackar Dösjöbro för en bra match, att de ligger sist visar hur bra och jämn årets serie är. Lycka till framöver!

Vi tackar alla för stödet och hälsar er välkomna på lördag 17/8 när vi tar emot ettan Vellinge på hemmaplan kl 13.00

0-1 Davve (Assist Jeppe)
0-2 Lukas (Assist Emil)