3 OERHÖRT VIKTIGA POÄNG
2019-06-17 13:03
Bjärreds IF - Åkarps IF 0-2!!

Söndagsmatch kl 15.00 hör inte till vanligheterna, men hellre det än att spela i gårdagens regn..

Vi gick in i dagens match med gott självförtroende trots flera avstängningar i laget. Vi startar matchen bra och tar tag i spelet redan från start. Vi skapar flertalet lägen i första halvlek både via spel samt fina hörnor från Calle men får inte in något mål. Vi har dock fortfarande tålamod i vårt spel och det lönar sig i den 38 min när RP slår en fin hörna som Åstrand nickar in i mål, 0-1!
Vi hade utan tvekan kunnat gå in i paus med 3-4 mål men är fortfarande för tama i sista tredjedelen.

Andra halvlek var inte riktigt som vi ville, det blev för mycket böljande fotboll där vi blev för långa samt tappade lite positioner ute på banan. Vi skapar återigen flertalet chanser att stänga matchen men lyckas inte få in bollen och Bjärred får jobbar sig in mer och mer i matchen. Med några minuter kvar av matchen ser Calle att Bjärreds målvakt står långt ute, han drar ett skott från halva planen som går rätt in i mål, 0-2!

Vi kontrollerar matchen igenom där Bjärred inte skapar speciellt farliga chanser. Dock måste vi bli bättre på att stänga matcherna genom att vara mer aggressiva och fokuserade i avslutsläge. Bjärred har ett väldigt ungt lag och kommer verkligen vara att räkna med i toppen inom en snar framtid. Tre poäng och nollan intakt gör att vi håller oss kvar på tredjeplatsen!

Victor har inte mycket att göra men visar pondus och är trygg i de ageranden han har. Eli som inte spelat med oss en minut sedan september förra året ställer upp och gör en fantastisk match tillsammans med Davve som mittbackar. Jeppe och Kroon är stabila som vanligt. Oliver gör sin första start i serien och gör en fin match tillsammans med kapten Calle på mitten. Våra offensiva spelare Emil, RP, Niko och Lukas är ett ständigt hot för Bjärreds försvarare matchen igenom. Inhopparna i dagens match visar verkligen att de är att räkna med framöver.

Vår senaste förlust var den 11 maj och vi har skapat en vinnarmentalitet tillsammans med en trygghet i vårt spel som har gjort att vi hänger med i toppen.

Vi tackar Bjärred för en bra match och för stödet idag som hjälpte oss till tre poäng.

Vi avslutar vårsäsongen torsdag den 20/6 hemma mot Limhamns FF 19.00!