Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Info ang vintertider och material.
2019-10-14 17:13
Hej

På torsdag kommer dom nya vintertiderna för konstgräsplanen. 

Vi har idag skaffat en mail för materialet. Mailen är till för er ledare när ni behöver material till er själva eller till laget. 
Allting måste gå via mailen så får vi lättare koll på allt vad gäller material. 
material.akarpsif@hotmail.com 

vi vill även be er inventera era matchtröjor. 
Ni kan skicka er inventerings lista till den nya mailen material.akarpsif@hotmail.com.


Herr A
Förlust i sista matchen
2019-09-29 19:27, Herr A
Åkarp IF - BK Höllviken 1-2

Inför säsongens sista match mot Höllviken så fanns det en liten chans att nå ett kval. Den chansen sa vi att vi skulle försöka hänga kvar vid.
1:a halvlek är riktigt bra o disciplinerad av oss. Victor räddar oss i inledningen på en fast situation, men resten av halvleken är i princip prickfri.
1-0 kommer i 29:e minuten då Lukas kommer loss och rundar mv innan han slår in ledningsbollen.
Vi är nöjda i paus även om vi borde gjort fler mål.
2:a halvlek är huvudena inte med. Min gissning är att spelarna får info om att Lilla Torg ledde med 2-0 i paus och därmed var kvalchansen borta. Höllviken får till 2 fina anfall inom loppet av 2 minuter och plötsligt är ställningen 1-2. Kan inte påstå att vi sen är nära att kvittera deras ledning.

Vill avslutningsvis gratulera föreningen BK Höllviken till att man förnyade sin div 4 status. 

Vill också säga att nu startar Åkarp IF för att få en ordentlig säsong 2020. Spelartruppen är fantastisk och jobba med och hjärtat för föreningen finns alltid där!

//Uffe och Emme
Herrlagets sista hemmamatch för detta året!
2019-09-27 23:34
Kom gärna ner till ip imorgon och kolla på herrlagets sista hemmamatch för den här säsongen! Det finns en minimal chans att det blir kval men resultaten i 4 andra matcher måste gå med oss samtidigt som vi vinner! 
Skulle vi slå Höllviken så finns det risk att Höllviken får spela ett negativt kval! Med detta sagt så kommer detta bli en riktigt bra match! 

Avspark 13.00! 
Bingolottos Julkalender är här!
2019-09-27 08:57

Hejsan


Det börjar närma sig jul med stormsteg och årets julkalender kommer börja delas ut i lagen.

Ni kan nu passa på att börja ta beställningar från familj, släkt, vänner och grannar!

Dam A
Damerna tog 3 nya poäng!
2019-09-26 07:11, Dam A
Åkarps IF - Lindeborgs FF 1948

Under onsdagskväll var det dags för damerna att spela sin sista hemmamatch för säsongen mot ett formstarkt Lindeborgs FF som hade vunnit sina fyra senaste matcher.

Det var två hungriga och spelsugna lag som gick ut på planen, ett Åkarp som var revanschsugna efter senast lagen drabbats samman där man förlorade med 1-0 efter att Lindeborg gjort mål i den 89:nde minuten och Lindeborg som jagade efter 3 nya poäng för att försöka säkra sin 3:plats i tabellen! 

Matchen började som vi hade tänkt oss där det är ett Lindeborg som fortsätter sitt spel med att spela med ett lågt försvar och gå på snabba omställningar som dem gjort stora delar av säsongen.

Under första halvlek var det två lag som båda kom till farliga målchanser men efter bra målvaktsspel från både Lindeborgs målvakt samt Viktoria i Åkarp så blev det bara ett mål i första halvlek.

1-0 Kom redan i den 7:e matchminuten där Ronja utnyttjade en frispark från långt avstånd och fick den precis tillräckligt högt för att Lindeborgs målvakt inte rädda den.

Andra halvlek skulle visa sig fortsätta innehålla farliga chanser för båda lagen men där det fortfarande var bra målvaktsspel från båda lagen.

1-1 skulle oturligt nog komma i den 54:e matchminuten efter att Lindeborg får en indirekt frispark efter en 50/50 boll som domaren den här gången bedömde som hemåtpassning till målvakt. 

Men damerna hade bestämt sig. Det fanns inget annat än 3 poäng denna kvällen!

I den 69:de matchminuten kom 2-1 målet där Sofi till slut lyckades hitta nätmaskorna i denna matchen efter att ha missat några halvlägen i första halvlek och i början av andra fick hon äntligen in bollen i mål!

Men det skulle komma ett till mål för Åkarp denna kvällen, redan 4:a minuter kom Åkarp till ett nytt farligt anfall där Sofi var den som avslutade det och återigen så hamnade bollen i nätmaskorna bakom Lindeborgs målvakt! 3-1!
 
Men bara minuten senare skulle Lindeborg skapa ett farligt anfall där deras vänster ytter lyckas ta sig förbi på våran högerkant och hittar en fristående Lindeborg spelare vid bortre stolpen och därmed var det reducerat till 3-2.

Dem sista 15 minuterna var några av dem längsta i denna serien, där man kände att alla var små nervösa sidan om planen och man ville bara att matchen skulle ta slut. Åkarp skulle dock hålla ut och 3 poäng var ett faktum!

Några ord om matchen:

Det vi gör riktigt bra som lag idag är att vi verkligen kommunicerar och hjälper varandra. Hela vägen från målvakt upp till anfallare så hör man hur tjejerna kallar på varandra och att dem pratar om vem som tar bollen. Detta är även någon vi har pratat om dem senaste veckorna att vi måste bli bättre på detta då det underlättar för oss allihopa! 

Även lugnet vi börjar få in i vårt spel där vi vågar rulla runt bollen i backlingen samt att vi vågar spela dem korta passningar ut till varandra istället för att bara slå iväg lång bollar på måfå. 

Dock finns där saker som vi fortfarande måste jobba på och det är att verkligen utnyttja bredden av planen. Det är många gånger i denna matchen där Elin i detta fallet står helt fri på sin högerkant men när vi väl kommer nära deras mål så blir vi tyvärr lite "blinda" och ser bara inspelningar in i mitten av motståndarnas straffområde. Detta är något vi kommer jobba på dem kommande träningarna och även under hösten som kommer för att utvecklas ännu mer som ett lag inför kommande säsong.

Nu återstår det bara en match denna säsongen och det är borta mot Gislöv kl 15:00 den 6/10 borta.

Vill även passa på att tacka alla i publiken som var på plats igår i kylan och hejade fram damerna till 3 nya poäng!

1-0 Ronja
2-1 Sofi
3-1 Sofi

Slutresultat 3-2

// Robban

Herr A
Förlust i viktig match mot Staffanstorp
2019-09-24 21:14, Herr A
Staffanstorps United - Åkarp IF 3-0

Fredagens match mellan Rosengård-Lilla Torg slutade 1-0, vilket innebar att vi åter hade allt i egna händer att fixa en kvalplats.

När matchen börjar syns det direkt att vi inte är uppe på rätt nivå. Om detta beror på nervositet eller något annat, det kan jag inte svara på!
1-0 till Staffanstorp redan i 3:e min efter slarv i vår uppspelsfas.
Staffanstorp spelar med hög press och vi får inte igång spelet. Sista 15 av 1:a halvlek försöker jag ändra så att vi sätter in många långa bollar i straffområdet och plötsligt har vi ett par bra lägen men 1-0 i paus.

I paus efterlyste jag en större vilja och aggressivitet, då detta saknades helt.

2:a halvlek inleds bättre och vi skapar några lägen men Staffanstorps mv gör bra räddningar. Med ca 25 min kvar går vi över till 3-4-3 för att vi visste att vi behövde vinna matchen.
Denna gången gav det inte utdelning utan Staffanstorp kunde istället kontra in både 2 och 3-0!
Mycket besviken idag då inte många kommer upp i rätt nivå för att spela en så viktig match. Här har vi ledare något att klura på så att vi alltid skickar ut spelare med rätt mentalitet. Att vi ska få kvala känns lite avlägset men vi ska göra allt för att ta 3 poäng mot Höllviken i sista omgången och sen kan vi bara hoppas på att andra resultat går med oss. Som sagt det sista som överger oss är hoppet!

//Uffe o Emme
Nyheter från våra lag
P-04, 12/10 21:15 
Herr A, 29/09 19:27 
F-13/14, 27/09 10:58 
Dam A, 26/09 07:11 
 
Viktigt
Samarbetspartners