SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkarps Idrottsförening

Bli medlem i Åkarps Idrottsförening
BLI MEDLEM
Herr A
Eliezer Antonio Diaz ny herransvarig
2021-11-23 11:09, Herr A

Det är med stor glädje vi i styrelsen för Åkarps IF presenterar Eliezer Antonio Diaz som ny herransvarig för seniorverksamheten. ”Eli” har funnits i klubben i många år som spelare och fortsätter nu med samma stora engagemang i rollen som herransvarig. Klubben ser det som mycket positivt att Eli axlar denna roll. Det är också fantastiskt kul att våra ledare kommer från de egna leden vilket stärker vår klubbkänsla. Eli har redan tillträtt som herransvarig och efterträder tidigare sportchefen Simon Forsén som valt att anta nya utmaningar.

 

I samband med att Eli tar över som herransvarig så passar klubben på att förändra rollerna lite grann för att öka tydligheten samt involvera flera ledare i vårt arbete. Vi har idag över 500 aktiva fotbollsspelare i föreningen vilket gjort att styrelsen behövt tänka om. Den tidigare rollen som Sportchef med ansvar för alla lag försvinner och vi fördelar istället arbetet på flera personer. Herransvarig är Eli vilket betyder att han har det sportsliga ansvaret för juniorlag, B-lag samt A-lag. Damansvarig är fortsatt Niclas Larsen. Rollen som ungdomsansvarig tar vi bort och ersätter den med en ungdomsgrupp istället. Gruppen kommer bestå av tre etablerade ungdomsledare från föreningen vilket borde minska arbetsbördan per individ men samtidigt öka närvaron på Idrottsplatsen. Det kommer gagna både ledare, spelare och föräldrar i föreningen. Vi återkommer när vi har tillsatt ledarna som ska ingå i ungdomsgruppen.

 

Styrelsen

Succé för diabetesinsamlingen!
2021-09-27 12:59

-”Fantastisk! Jag är så stolt!” säger ordföranden Carsten Larsen när vi summerar ihop insamlingen till barndiabetikerförbundet. I våras bestämde sig styrelsen i Åkarps IF för att vilja göra något för alla de barn som drabbas av diabetes.

Tillsammans med våra sponsorer och Barndiabetikerförbundet så tog vi fram en plan och genomförde den i samband med derbyt mellan Åkarps IF och GiF Nike A-lag samt seriefinalen mellan Åkarps IF och Klagshamns A-damlag sista helgen i augusti.

Vi kan nu stolt meddela att när vi nu sammanställt vad klubben fick in via entréavgiften, swish samt av våra sponsorer så kommer vi kunna lämna över en rekordsumma på 25 290 kronor till Barndiabetikerförbundet. Vilket är fantastiskt roligt!

Bidraget kommer att lämnas över till representanter för Barndiabetikerförbundet lördagen den

2 oktober kl.13.00 i samband med matchen Åkarps IF – FK Besa på Åkarps Idrottsplats.

 

Stort tack till alla som swishade och stort tack till våra sponsorer Karaten Bygg, BF Bilar, Afrisio, LIN Logistik, Novu samt Däckcenter.

Sportringen kommer till IP
2021-08-27 18:17

Sportringen har försäljning på derbyt imorgon mot Nike. Här kan du köpa det mesta i utrustningsväg såsom shorts, strumpor, bollar mm. 

 

Välkommen! 

Åkarp vs Nike - Matchen mot barndiabetes
2021-08-25 16:23

Derby på lördag mot GIF Nike !

 
Dags för toppmatch i herrarnas div 3 södra! Avspark är kl 13.00 och vi hoppas på en riktig publikfest där klubben samtidigt uppmärksammar kampen mot barndiabetes. 900 barn drabbas årligen av sjukdomen, många från Åkarp och Lomma är också drabbade.
 
Vi vill göra det lilla vi kan så halva pengen från entréavgiften går rakt till forskningen . Tag med familj och vänner, tävla och vinn fina priser i vår skottävling! Kiosken och grillen är laddade till bristningsgränsen så vi hoppas på en trevlig match på Åkarps fantastiska gräsmatta.
 
Direkt efter herrarnas match, spelar Åkarps Damlag mot Klågerup, ettan mot tvåan - med andra ord ÄNNU en toppmatch!
 
Varmt välkomna!
 
 
Sportchef Simon Forsén slutar vid årsskiftet
2021-08-23 19:39

Sportchef Simon Forsén slutar vid årsskiftet

 

Sportchefen Simon Forsén kommer efter denna säsong att lämna Åkarps IF  för att söka nya utmaningar i Malmö FF som målvaktstränare för MFF-akademierna.  Simon har varit klubben trogen i 7 år både som spelare, tränare och som sportchef men känner att det är dags att ta nästa steg i sin sportsliga karriär.

 

Simons kommentar:

"Jag har haft sju väldigt vackra år i Åkarps IF och jag är oerhört stolt över det jag lyckats med  tillsammans med klubben när det gäller ungdomarna, damerna och herrarna. Klubben är min extra familj och Ni kommer alltid att vara mina vänner. Beslutet har inte varit lätt men nu när jag bestämt mig så känns det rätt.

 

Styrelsen och jag har kommit överens om att jag är kvar året ut så att klubben i lugn och ro kan hitta en ersättare till mig. Så jag kommer vara kvar och arbeta precis som vanligt."

 

Styrelsen i Åkarps IF har startat arbetet tillsammans med Simon och vårt nätverk för att finna en fullgod ersättare för Simon. Vi har redan nu några intressanta namn som vi jobbar med men är medvetna om att det kommer ta lite tid då säsongen är i full gång.

 

Styrelsen önskar Simon stort lycka till och vill såklart tacka honom för hans tid i föreningen. Simon har ett stort klubbhjärta och har lagt ner otroligt mycket tid för föreningen vilket vi är väldigt tacksamma för. Vi tycker att föreningen har tagit ett stort steg framåt under hans tid. Även om det såklart är tråkigt att Simon slutar så är vi väldigt tacksamma att hans beslut kommer i god tid och att han är kvar fram till årsskiftet.

 

Styrelsen Åkarps IF

Herr A
Vinst i toppmötet mot LB 07
2021-08-22 09:00, Herr A

LB 07 - Åkarp IF 0-3!

 

Vi skulle spela tredje matchen på en vecka. Efter två förluster var det lite trevande självförtroende hos några spelare men energin på uppvärmningen var fenomenal.

 

Vi startade matchen piggt och redan i den tredje min rinner Felix fint igenom och spelar Niko som sätter dit bollen i mål, 0-1!

I den nionde min slår Alex en fantastisk hörna och Jonte nickar in bollen i mål, 0-2. Därefter pressar LB ner oss och vi får jobba extremt mycket försvarsspel. I den 35 min pressar vi LB högt, deras spelare gör ett misstag och bollen hamnar hos Niko som dundrar in ett fint avslut i mål utanför straffområdet, 0-3!

 

Andra halvlek präglas av trötta ben, stenhårt jobb i försvarsspel och Pidde dominerar stort i eget straffområde. LB lyckas aldrig riktigt hota oss med några farliga målchanser.

 

Vi är oerhört stolta över att laget visar moral, gemenskap och karaktär för att hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Nästa match spelas hemma den 28/8 kl 13.00 mot GIF Nike.

 

0-1 Niko (assist Felix)

0-2 Jonte (assist Alex)

0-3 Niko

 

//Ledarstaben

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P2017 Boll & Lek, 11/10 18:46 
F-2009/2010 , 28/09 11:40 
P2017 Boll & Lek, 20/09 13:18 
Herr A, 07/09 09:57 
Herr A, 29/08 16:08 
 
 
Viktigt
Samarbetspartners