Kassör i föreningen
2019-01-12 17:12

Då vår nuvarande kassör väljer att lämna sitt uppdrag kommande årsmöte, går styrelsen nu ut och söker en ersättare. För att vara en lämplig kandidat är det naturligtvis en fördel om man är ekonomiskt utbildad, har ett "ordning och reda tänk" med god struktur i grund och botten, har erfarenhet av bokföring (föreningen arbetar i Fort Knox vilket är en ytterligare fördel om man har erfarenhet av). Årligt budgetarbete med uppföljning ingår också i arbetsuppgifterna, men även en mer daglig operativ roll med fakturahantering är en del man behöver ta sig an som kassör i Åkarp IF. Uppföljning på medlemsinbetalningar (som är föreningens största intäktskälla) är också en viktig del.

Föreningens ekonomi är i balans och det kommer fokuseras på att den så förblir, då det är en viktig parameter i vår verksamhetsplan för 2019.

Välkomna att kontakta styrelsen om Ni känner er manade att hjälpa föreningen på en ytterst viktig post.

Styrelsen gnm Mikael Björk

God Jul & Gott Nytt År!
2018-12-20 09:58
Alla medlemmar, spelare, tränare, ledare och sponsorer önskas en riktigt god och fridfull jul! / Styrelsen

Fler till styrelsen i Åkarp IF
2018-12-12 15:39

I mars är det dags för årsmöte i Åkarp IF. På detta mötet skall styrelsen för kommande år väljas. Vi har fem ordinarie medlemmar i styrelsen och en suppleant. Styrelsen leds i vanlig ordning av en ordförande som väljs ett år i taget.

Vi har för tillfället en vakant plats i styrelsen (och möjlighet att utöka styrelsen enligt stadgarna), så vi ser gärna att intresserade anmäler sitt intresse. Nytt blod är alltid välkommet! Vi ser gärna att styrelsen speglas av föreningen i stort, dvs vi önskar att den består av aktiva spelare, ledare, föräldrar, kvinnor och män i olika åldrar.
Styrelsens viktigaste uppgift är att styra och leda verksamheten i föreningen under året. Vi har alltid behov av Er som har erfarenhet av föreningsverksamhet eller erfarenhet av att utveckla verksamheter. Föreningens ekonomi är i balans varför det finns fina förutsättningar för en positiv utveckling för Åkarp IF.

Om Ni finner intresse, tveka inte att höra av Er. Ni är välkomna att ringa, messa eller maila undertecknad (Vice ordförande i Åkarp IF).

Mikael Björk

mbjork@avery.com

NYTT DAMLAG I ÅIF
2018-10-03 19:26
Åkarps IF representeras idag utav ett mycket starkt och fint herrlag i div 4 men ÅIF är en förening som också vill satsa på damfotbollen. I nuläget finns det inget damlag och just därför har ÅIF nu stolt beslutat att ett försök av att bilda ett damlag är av högsta prioritet. ÅIF är intresserade av tjejer med stort engagemang för fotbollen och som vill jobba för att ta laget så långt som möjligt. Tanken är att första träningen ska äga rum den 20/10 klockan 11:00-12:30 men att träningarna i fortsättningen ska äga rum:

Måndagar: 19:30-21:00

Onsdagar: 19:00-20:30

Vi hoppas på att många tjejer vågar sig ner till Åkarps IP för att känna känslan av att lira boll på våra underbara planer. Om vi lyckas att få ihop en bra och bred trupp kommer vi att satsa stort på vårt damlag. Extra kul att stolt få visa upp våra fina representativa A-lag nästa år då Åkarps IF firar 100-årsjubileum. Våga ta klivet att följa med på en underbar resa.

Vid frågor kontakta Niclas Larsen på 0738-040064

ÅIF i samverkansprojekt med FC Rosengård
2018-09-10 10:54
ÅIF kan stolt presentera sig som medlem i FC Rosengårds samverkansprojekt - Hattrick

FC Rosengård tror på kraften i drömmar och samverkan. Vår vision är att skapa ett jämlikt samhälle där alla barn och familjer vågar tro på sina drömmar och har mål för framtiden, både på och utanför planen. Genom Hattrick by FC Rosengård delar vi med oss av våra drömmar i 16 skånska tjejfotbollsföreningar.

– Vi vill hjälpa till och stötta upp vad gäller fotboll, att träna tjejer, nutritionsfrågor och träning kopplat till menstruation. Vi vet att det ofta är manliga ledare/tränare i tjejlag och med hjälp av detta projekt hoppas vi att frågor runt bl.a. mens och träning ska bli lättare och bekvämare att hantera och prata om. Tillsammans med våra kunskapspartners, Oatly och Libresse, och våra starka A-lagsprofiler vill vi skapa en hållbar tjejfotboll i Skåne, säger Therese Sjögran, Sportchef i FC Rosengård.

Mer information finns att läsa HÄR men fånga gärna Malin eller Ronja på IP för mer information

Fotboll på biblioteket i Åkarp
2018-09-05 13:34