Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

ALLA TILL STAFFANSTORP IMORGON!
2019-09-20 21:34
Hej alla glada! 

Resultaten går med herrarna ikväll! MEN MEN MEN herrarna måste göra jobbet nu dom 2 sista matcherna och imorgon är det Staffanstorp som ska mötas! Resultaten spelar ingen roll om inte killarna gör sitt! Men dom är otroligt taggade till imorgon det kan jag lova er! 
Vi har haft ett underbart stöd av er hela året och imorgon behöver vi åka till Staffanstorp och stötta killarna! 

Avsparken är kl 13.00! Vi ses i Staffanstorp! 
Damerna ville inte vara sämre än herrarna och stod för en galen urladdning!
2019-09-15 23:02
Under lördagseftermiddagen var det återigen dags för damerna att spela match där dem ställdes mot Barikkaden.

Redan i omklädningsrummet märkte man att tjejerna var väldigt laddade och stämningen var verkligen på topp.
Redan i minut 4 kom 1-0 målet där ronja serverade Sofi bollen som enkelt kunde placera in bollen i mål. 
Under de kommande 10 minuterna skulle Åkarp även göra 2-0 Frida, 3-0 Emmy, 4-0 Frida.

Efter 15 minuter började vi slarva lite för mycket i vårat spel och Barrikaden reducerade till 4-1 i minut 18. Halvleken gick mot sitt slut och vi lyckades inte hitta tillbaka till vårt spel som vi hade de första 15 minuter dock gick vi till halvtidsvila med 5-1 efter att Frida gjort mål precis innan signalen för halvtidsvila.
Vi pratade igenom vad vi skulle göra bättre i andra och vi gick verkligen ut och gjorde det vi pratade om.
Andra halvlek var i stort sätt bara spel mot ett mål och Åkarp gjorde ytterligare 6 mål innan slutsignalen för matchen gick!

Vill samtidigt säga välkommen tillbaka till Felicia som varit skadad under säsongen som nu äntligen var tillbaka på planen! Även Cornelia fick göra sin debut för Åkarp under dagens match!
Lördagens höjdpunkter var dock 10-1 målet och 11-1 målet! 
Det är så att den här personen spelade tidigare i Åkarps damlag och har spelat för klubben från 2003 men hon har aldrig lyckats  göra mål! Men nu 17 år senare fick hon äntligen göra sitt efterlängtade första mål för klubben! Och det är ingen mindre än veteranen Lotta Ahlbertz! 
I minut 65 var det dags för Lotta att inta planen dock på en ovan position som anfallare och inte högerback som hon annars vanligtvis spelar på och det dröjde bara 7 minuter innan första målet kom! Snyggt framspelat utav Sofi kunde Lotta göra sitt första mål för klubben någonsin i helt öppen kasse och sträckte armarna rakt ut i vädret och glädjen sprudlade! Hennes andra mål för klubben kom redan 8 minuter senare där Sofi återigen serverade lotta bollen och hennes andra mål för klubben var nu gjort!

Matchen slutade 11-1 och nästa match för damerna är på söndag kl 14:00 borta mot backarnas ff.

4, 1-0 målskytt Sofi assist: Ronja
9, 2-0 målskytt Frida assist Emmy
13, 3-0 målskytt Emmy
14, 4-0 målskytt Frida assist Ronja
45, 5-1 målskytt Frida assist Sofi
52, 6-1 målskytt Ronja (Straff)
58, 7-1 målskytt sofi assist Lotta Tonning
60, 8-1 målskytt Ronja (Straff)
65, 9-1 målskytt Frida
72, 10-1 målskytt Lotta A assist Sofi
80, 11-1 målskytt Lotta A assist Sofi
Urladdning för herrarna!
2019-09-13 20:35
En underbar torsdags kväll nere på IP! Tyvärr spelades matchen på konstgräset. Men vad gjorde det. Otroligt kul att se så mycket publik men framför allt ledare och tränare från vara ungdomslag var kvar och stöttade herrarna! Tillsammans är vi starka! 


Tre poäng och urladdning mot Srbija
Åkarps IF - KSF Srbija Malmö 7-1!

Före matchen var vi tydliga. För att vara med och fightas om ett positivt kval så behöver vi 9 poäng och gärna förbättra vår målkvot!

1:a halvlek är sådär av oss. Vi har många bra målchanser och sätter tidigt 1 och 2-0 av Niko, dock är vi nonchalanta ibland och även Srbija har 3 bra lägen. 3-0 kommer precis innan paus av RP.

I paus betonade vi vikten att hålla skärpan och fortsätta att jaga fler mål trots att vi redan ledde med 3-0!

2:a halvlek påminner om den 1:a. Stundtals bra och klokt spel som leder till mål och ibland konstiga beslut som leder till ”one man show”. Ändå ganska nöjd när domaren blåser av matchen och vi har vunnit med 7-1!
3 poäng och 6 plusmål får vi vara nöjda med.

Nu väntar en ledig helg innan vi börjar förbereda oss inför nästa uppgift som är Staffanstorp United nästa lördag på bortaplan.

1-0 Niko
2-0 Niko 
3-0 Rasmus Persson
4-0 Rasmus Persson
5-0 Åstrand
6-0 Emil
7-1 Åstrand

//Uffe o Emme

Herrarna fortsätter jaga kvalet
2019-09-01 18:04
Åkarps IF - KSF Kosova 3-1!

I dagens match mot Kosova handlade allt om att ta revansch på vår svaga insats mot Rosengårds FF förra helgen.

Vi inleder hungrigt och alla är på tå från start! Givetvis fantastiskt att göra 1-0 redan efter 2 minuter då Lukas snyggt avslutar en fin framspelning av Nico.
Jag tycker att vi kontrollerar de första 15 minuterna men sen börjar Kosova äta sig in i matchen mer och mer. Båda lagen skapar målchanser, men vi har med oss 1-0 in i paus.

I paus är vi nöjda men också överens om att fortsätta på ungefär samma sätt, men att försöka få till längre anfall på offensiv planhalva.

2:a halvlek börjar illa för oss då en boll bakom vår backlinje resulterar i en kvittering i 49:e minuten. Vi går ner oss lite och Kosova får ny energi! From minut 60 börjar lagen bli längre och det görs fler felbeslut på banan. Vatten pausen efter 63 minuter kommer perfekt. Vi får fram budskapet att ha tålamod och att bli mer noggranna med bollen.
I 75:e minuten kommer 2-1, Ian vinner boll på mittlinjen och sätter upp RP 1 mot 1 mot sin ytterback. Han går förbi sin gubbe och sätter ett fint avslut i bortre. Minuten senare hittar RP med en fin passning på djupet till Emme som sätter dit 3-1 och då känns matchen punkterad. Detta blir också slutresultatet trots att det fanns lägen att öka på vår ledning.

Idag är vi nöjda med sättet vi är förberedda på uppgiften när matchen startar. Väldigt många spelare gör fina prestationer idag. Nu ska vi ladda inför fredagens match då vi möter Veberöds AIF på bortaplan!

1-0 Lukas (Assist Niko)
2-1 Rasmus Persson (Assist Ian)
3-1 Emme (Assist RP)

/Uffe o Emme
Förlust för herrarna i fredags...
2019-08-25 22:24
Rosengårds FF - Åkarps IF 2-1!!

Dagens match mot Rosengårds FF var viktig då vi ville skapa en lucka till Rosengård i tabellen, så blev det inte.

 

Redan från inledningen kändes det som om vi inte var ”riktigt på tå”.

1:a halvlek är chansfattig och vi hoppades på en uppryckning i paus.

 

2:a halvlek blir öppnare och med chanser på båda hållen. Det kändes som om matchen skulle kunna sluta hur som helst.

I 65:e min tar vi ledningen med 0-1 av Emil, framspelad av Emme. Nu växte mina förhoppningar att trots allt få med oss 3poäng trots att vår prestation inte var tillräckligt stark.

Kvitteringen kommer 10 min senare och jag kan inte påstå att det var ologiskt. Sista 15min ville båda lagen avgöra men vi missar ofta den sista passningen så Rosengård får sista ordet då man sätter segerbollen till 2-1 med 3 min kvar!

 

Idag är vi inte nöjda alls med vår insats. Nu återstår 5 omgångar och vi ska fortsätta att försöka hänga på i toppstriden.

 

För oss som tränare är vår huvuduppgift att få spelarna ordentligt förberedda och att de hamnar på rätt nivå varje match och detta lyckades vi inte med idag.

 

Nya tag gäller!


1-0 Emil (Assist Emme)

 

Uffe o Emme


Skoväska av högsta klass!
2019-08-22 04:43
Vi har tryckt upp lite olika saker med jubileums märket.
Bland annat den här snygga skoväskan. Passa på att köpa den på lördag, då den endast kostar 100kr.
Nyheter från våra lag
 
Viktigt
Samarbetspartners