SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkarps Idrottsförening

Välkommen till Åkarp IF A-lag dam
Välkommen till Åkarps damlag! 
 
Söker du efter härligt gäng tjejer att spela fotboll med så har du kommit rätt! 
  
Vi tränar tisdagar och torsdagar 19:30 till 21:00.
 
Vid intresse av att komma och provträna med oss så kontakta tränare Robert Magnusson på 0737074640 eller Niclas Larsen damansvarig på 0738040064
Äntligen var det dags för matchspel igen!
2020-06-14 21:32
Äntligen var det dags för Åkarps damlag att få spela match igen och dagens motstånd var Lilla Beddinge BK.

Senast damerna spelade match var den 28/3 och det var spelsugna damer som kom till samlingen.

Början av matchen började damerna lite svajigt och man märkte på båda lagen att det hade gått några månader utan matchspel.

Första farliga målchansen i matchen fick lilla Lilla Beddinge men vi hade stolpen på vår sida idag.

1-0 kom efter ca tio minuters spel när vi får en hörna med oss som skapar oro framför Lilla Beddinges mål där dem blir tvungna till att panikrensa. Ronja fångar upp bollen och tar sig förbi sin motståndare och snyggt placerar in bollen i bortre stolpen.

2-0 kom i den 20:nde matchminuten när Samanda gör sitt första mål för Åkarps If efter att hon kommit till avslut i straffområdet och med en touch på en motspelares ben går bollen i mål. 

Lilla Beddinge skulle få till en reducering innan halvtidsvila när dem snyggt spelar sig igenom vårt försvar med fyra snabba passningar och sedan distinkt placerar in bollen i mål.

Vi går till halvtidsvila med en 2-1 ledning men vi visste också att vi kan spela bättre än vad vi gjorde i första halvlek.

I andra halvlek tar vi tag i spelet och hjälper varandra på ett helt annat sätt än vad vi gjorde i första halvlek där vi har ett högre pressspel och när vi väl tappar boll så jobbar vi tillbaka den väldigt snabbt igen och Lilla Beddinge får svårt att direkt skapa något i andra halvlek.

3-1 kom ca tio minuter in i andra halvlek när Cissi är först på bollen efter en utspark från Lilla Beddinge, på ett tillslag får hon ut bollen till Freja som på avstånd prickskjuter in 3-1.

4-1 kom bara några minuter senare när Freja återigen prickskjuter in bollen i mål från ungefär samma avstånd som 3-1 målet.

Åkarp skulle göra ytterligare ett mål efter att man lyckats bryta sig igenom på vänsterkanten och hittar Frida M vid bortre stolpen som gör sitt första mål för Åkarps If.

Matchen slutade 5-1 till Åkarp som fick en bra start efter några månader utan matchspel.

Dagens trupp:

Viktoria
Nadi
Hanna
Tilda
Maja S
Cissi
Ronja
Freja
Merita
Jennifer
Lizz
Jeliza
Lotta T
Samanda 
Frida M

1-0 Ronja
2-0 Samanda
3-1 Freja
4-1 Freja
5-1 Frida M

Åkarp IF Dam - Blentarp Bk
2020-03-24 06:56
Dags för damernas sista träningsmatch innan serien drar igång. Hemma mot Blentarp Bk. Avspark 13:00 lördagen den 28/3
Även Damerna tränade i vårsolen
2020-03-22 14:15
Full fart på damernas söndags träning. 
Vecka 9 avklarad med 2 spelade träningsmatcher
2020-02-25 08:13
Tävlingsmatcherna närmar sig med stormsteg och redan på lördag 29/2 spelar damerna sin första dm match mot Ifk Trelleborg! 

Det kommer vara ett Åkarp som går in med bra energi och känsla i ryggen efter att ha spelat tre träningsmatcher och att samtliga har avslutat med vinst.

föregående vecka så spelade damerna först en träningsmatch på måndagen borta mot Lilla Beddinge där det slutade med vinst 0-3 efter att ha spelat 0-0 i första halvlek med kraftig motvind. Åkarp var klart det starkare laget i den andra halvleken och kunde därmed ta ledningen genom Ronja efter en välplacerad frispark 

Sen var det även dags för en av våra nya spelare att få göra sina första två första mål Åkarps tröjan. Jennifer gjorde borde både 0-2 målet och 0-3 målet som stod sig till matchens slut.

Andra matchen för veckan spelades på söndagen 23/2 mot Barrikaden.

matchen slutade 9-1 Till Åkarp.

Även denna dagen var där några nya spelare för kommande säsong som fick gjort sina första mål i Åkarps tröjan.

Freja som började träna med oss redan förra säsongen stod för sina 4 första mål i Åkarps tröjan, även Hanna och Roxy fick gjort sina första mål i Åkarps tröjan. Hanna två och Roxy ett.

övriga målskyttar i denna matchen: Ronja och Vivvi.

Nu laddar vi dem kommande dagarna för vår första dm match! Borta mot Ifk Trelleborg där vi ska göra allt för att få med oss minst 1 poäng med hem till Åkarp!

Mvh : Robban och Smajil 

Referat: Åkarps Idrottsförening - Klågerups Gif
2-1
2020-02-20 21:30
slutresultat 2-1
 
 
Viktigt
Samarbetspartners