SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkarps Idrottsförening
P-04

Bli medlem i Åkarps Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkomna till Åkarp IF, Juniorlaget

Vi tränar:

Tisdagar mellan 20:00-21.30
Onsdagar mellan 19:30-21:00
Torsdagar mellan 19:00 - 20:30

Vi tränar samtliga träningar på konstgräset under vintern!
 
Mvh,
Meris & Jonathan
Åkarp IF - BK Flagg 6-2
2021-07-04 21:51

Dags för hemmamatch för Åkarps Herrjuniorer som tar emot BK Flagg.

 

Vi rivstartar matchen med två snabba mål där firma Linus/Tiam samarbetar två gånger om. En fin öppning på mitten för Linus som slår en genomkärare till Tiam, han tar sig förbi sin gubbe och ensam med målvakten placerar in 1-0 vid första stolpen.

 

Tre minuter senare var det dags igen, fin öppning, genomkärare av Linus, Tiam slår sin gubbe och rundar även målvakten elegant och rullar in 2-0.

 

BK Flagg kommer igenom på ett ett par frilägen för att reducera med Cristian var på tårna i målet idag och gjorde ett par fina räddningar för att hålla oss kvar i matchen. Precis innan halvlek får Melvin en chans att löpa mot backlinjen, han hittar sen Omar ute på vänsterkanten med en vacker boll på djupet. Inga misstag från Omar som vackert placerar in 3-0 till ÅIF.

 

Tidigt i andra halvlek reducerar BK Flagg till 1-3 efter ett misstag i försvaret. De trycker på och skapar ett pr chanser till med Cristian står rätt för det mesta idag och håller bollarna utanför.

 

Kort därefter hugger vi till igen. Denna gång Hannes som smidigt tar sig in i straffområdet, Petar bollen till Axel som med en bredsida lägger upp bollen i närmaste krysset till 4-1.

Vi trycker på framåt och Albin blir nedragen strax utanför straffområdet. Tiam kliver fram och placerar in den otagbart vid första stolpen för att fullborda ett hattrick till 5-1!

 

Och även Albin skulle till slut hamna i målprotokollet. Omar slår både en och två gubbar pp sin kant, viker in och slår ett inlägg adresserat Albin Lovic som hoppar högst och nickar in 6-1 till ÅIF. Matchen slutar 6-2 och ÅIF går hem nöjda för dagen med en härlig insats av samtliga därute idag.

Åkarp IF - Heleneholms SK 8-4
2021-06-06 12:09

Första 10 minuterna blir svårspelad och vi skapar inte mycket målchanser. Heleneholm slår till med två långbollar, som blev en återkommande strategi i den här matchen och gör 0-2 inom loppet av 5 minuter.

 

Lite tryck framåt från ÅIF därefter och vid en frispark av Linus på mittplan, dyker bollen ned i gräset och studsar till ett par gånger innan Albin hittar rätt med en hård bredsida rakt upp i krysset för reduceringen till 1-2 i den 14 minuten.

 

Albin show fortsatte när han efter en kontring blir nedragen i straffområdet och själv kliver fram för att lägga straffen. Han ser iskall ut men slår den nästan mitt på målvakten som räddar! Dock lyckas han inte hålla den och på returen trycker Albin själv dit kvitteringen till 2-2 i den 19 minuten. Han får träna på straffar nästa vecka helt enkelt.

 

Fortsatt tryck från ÅIF som slår till med en blixtsnabb kontring på högerkanten. Tiam slår in ett hårt inlägg längs marken mot Albin som finns vid första stolpen, han hoppar över bollen och på andra stolpen finns Omar som enkelt kan sätta ÅIF i en fin 3-2 ledning. Frågan är om Tiam ska få assisten eller Albin som vackert släpper den vidare?

 

Därefter är det mycket kamp på mittplan. Heleneholm hittar en fri spelare längs högerkanten som slår ett högt inlägg och deras spelare nickar otagbart in 3-3.

 

Dags för Omar show, han tar sig enkelt förbi hela 3 spelare på sin kant innan ett fint inspel som studsar på ett par spelare och bollen hittar Axel som enkelt placerar in 4-3 målet, precis innan första halvlek tar slut. Försvaret hade problem med Omar hela matchen. Testade ett par olika ytterbackar men ingen kunde riktigt stoppa honom!

 

Vi hann med ett mål till, denna gång slår Anel till med en bredsida efter en fast situation och kyligt placerar in 5-3 målet i den 44 minuten.

 

Andra halvlek börjar med en snabb reducering av Heleneholm till 5-4. Och ÅIF ger svar på tal direkt med en kontring från höger där Tiam slår en vacker boll in i straffområdet till Anel som placerar in den i bortre hörnet och 6-4 är ett faktum i den 58 minuten.

 

I sista delen av matchen tar ÅIF över spelet och det märks att det ena laget orkar mer än det andra. Axel vinner boll på offensiv planhalva och lägger en fin boll på djupet till Albin som hamnar i 1vs1 läge mot målvakten. Inga misstag den här gången när han kyligt placerar in 7-4 målet och fullbordat ett välförtjänt hattrick idag! Han tar hem matchbollen idag.

 

Fortsatt spel mot ett mål och efter en kontring och ett par returer kan även Hannes slå sig in i målprotokollet idag efter en grym insats på sin kant och spikar fast slutresultatet till 8-4. En svängig match blåses av på Åkarps IP och J-laget tar med sig 3p efter en klart bättre andra halvlek. Vi dominerar och visar att vi är det bättre laget.

Vellinge FF - Åkarps IF 2-1
2021-05-24 12:28

Första halvlek Första 15min hyfsat jämnt med varsitt avslut på mål. En bakåtpåssning i 15 min går fel för oss och friställer en Vellinge spelare som petat in 1-0 till hemmalaget. Därefter tar vi över matchen, trycker på och får i 25 min en frispark vid halva plan. Linus slår en fin boll som sköt in mellan målvakt och försvar och där finns Albin, flyger högt som en fågel och nickar vackert in kvitteringen till 1-1.

Ett par fina stunder har vi därefter med några anfall som leder till bra chanser där vi inte riktigt får till avsluten. Vi går in i paus med 1-1 och känslan av att det skulle vart i ledning istället.

 

Andra halvlek Trög start på andra halvlek. Mycket dueller på mitten där Benji åker på ett gult kort tidigt. Fortsatt jämn kamp och Christian räddar ett friläge för att hålla oss kvar i matchen. På andra sidan skapar vi inte mycket tills dess att Omar hamnar i 1v1 situation och blir nedsparkad i straffområdet. Dock ingen reaktion av dagens domare. Klockren straff enligt de ditresta bortafansen. Vi tappar huvudet i slutet av matchen. Börjar fokusera på fel saker och efter utvisningen av Benji i 78 min slår Vellinge till med en kontring och punkterar matchen till 2-1 i slutminuterna.

Ystads IF FF -Åkarp IF, 5-4
2020-09-20 19:40
Vi började bra mot ett starkt motstånd. Vi fick tidigt kontroll på deras speluppbyggnad och var själva spetsiga i vårt anfallsspel. Robin var het och skapade mycket  chanser. Musa gjorde 1-0 efter Robins gedigna arbete. 

Det stod 2-1 till oss efter första. Robin målskytt. Efter en kvittering efter halvlek gjorde vi två snygga mål genom Robin igen. Båda på utmärka passningar från Hannes. 

Matchen var hela tiden småful och domaren pratade med båda lagens tränare i halvlek. Vi satte en nolltolerans efter paus men tyvärr lyssnade en del av våra spelare inte. 

Vi tappar matchen när vi har en ledning med 4-2 efter en kvart av andra. Flera gula kort och två utvisningar förstör för oss. Vi måste bli bättre på att hantera tuffa matcher. Vingård skylla oss själva för att vi tappar allt i slutet. 

Det blir viktigare att fightas mot motståndare och domare än att vinna matchen. Avslutningen var hemsk efter 10 min övertid från en domare som gjort bättre matcher urartade det i slutet med rasistiska tillmälen och bråk. 

Tyvärr kommer vi att bli straffade från Skånes fotbollsförbund för detta. Långa avstängningar väntar. 
I omklädningsrummet efteråt var våra spelare väldigt upprörda och vände sig bland annat mot oss tränare. Detta är helt oacceptabelt och kommer att rapporteras till klubben. 

En väldigt sorglig söndag som gör att vi tränare är väldigt besvikna. Bättring krävs.
Gårdagens match
2020-09-13 17:41
Denna gång var det Prespa Birlik som kom på besök.
Redan från start kände vi på oss oss att det skulle bli en tuff och jämn match. Match började lugnt och till sist tog vi ledning som vi hade bra kontroll på. 

När vi gick upp till 3-1 trodde vi det var klart. Prespa gick upp till 3-3, men våra spelare ville verkligen vinna denna match. 
När det var ca 2min kvar av matchen avgjorde Robin med vinst till oss med 4-3. 

Vi ledare är stolta över er insats och nu kör vi på med ytterligare bra träningar.
BLI MEDLEM
Spelade matcher
Sön 19/6 13:00
5 - 1  
Sön 12/6 11:00
3 - 1  
Sön 5/6 11:00
4 - 0  
Fre 20/5 18:30
2 - 5  
Sön 15/5 13:00
7 - 0  
Sön 8/5 14:00
0 - 3  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
 
Viktigt
Samarbetspartners