SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkarps Idrottsförening

Vänder vi detta?Självklart! Vilken laginsats av damerna på Bäckagårdens ip!
2019-08-18 21:09
Under lördagen var det dags för Åkarps if damer att spela andra matchen efter sommaruppehållet där dem ställdes mot Kvarnby ik. 

Vädret skulle visa sig vara detsamma som sist när lagen möttes där det slutade regna lagom till avspark.

Det var ett hungrigt Kvarnby som ville ta revansch från senast lagen möttes där åkarp hade gått segrande med 3-1.

Dem första 5-10 minuter hängde Åkarp bra med på ovana blöta konstgräset där Åkarp skapade den första riktigt farliga målchansen i matchen när Soffi rann igenom kvarnbys försvar men fick oturligt nog dålig sista touch och bollen gled ifrån henne för långt och Kvarnbys målvakt kunde enkelt vara först på bollen.
Efter detta så hände det något, Åkarp tappade allt och var stundtals helt utspelade.

I 16 minuten tog kvarnby ledningen där deras anfallare kom helt ren och placerade bollen snyggt upp i borte krysset. I Minut 22 gled kvarnby igenom ytterligare en gång och i samma kryss satte dem 2-0! Kvarnby fortsatte trycka på och hade chanser att göra ytterligare mål men med nöd och näppe så gick vi till halvtids vila med ett 2-0 underläge och vi hade inte alls kommit in i matchen.

Under pausen pratade vi ihopa oss och diskuterade hur vi skulle stoppa deras framfart på mitten då Kvarnby spelade med tre spelare på innermittfältet och vann 90% av alla dueller där. 

Andra halvlek började väldigt jämnt där det kändes som kvarnby hade valt att backa hem och spela mer defensivt. 
Då från ingenstans i minut 60 gör kvarnby ett misstag och fumlar med bollen och Soffi lyckas komma emellan och kommer helt fri mot kvarnbys målvakt och denna gången var hon kall och placerade enkelt in reducering 2-1. 

Åkarp tryckte på med allt dem kunde och kvarnby fortsatte spela defensivt. Matchen stod å vägde lite där det inte skapades direkt några jätte chanser för mål på något av hållen. 

Minut 75 lyckades Åkarp skrapa fram en hörna där bollen var påväg in i mål men en Kvarnbyspelare räddade med handen på mållinjen och Åkarp tilldömdes straff. 

Och nu började dem två mest händelserika och intensiva minuter under hela matchen.

Kyligt placerade Ronja in straffen till höger och vi var ikapp! 2-2! 

Det hann bara gå 30 sekunder. Sen på något sätt hade Åkarp kommit åt bollen och återigen kom Soffi fri mot mål och där kom även ledningsmålet! Glädjen som spred sig på bänken och på tjejerna på plan var enorm. 

Åkarp hade nu reducerat,kvitterat och nu tagit ledning med ett ruggigt starkt hemmaspelande kvarnby som inte hade förlorat en seriematch på sin hemmaplan sens 12 Maj 2018 där man då föll mot Svenstorp 0-1!
 
Därefter började 10 långa minuter där tjejerna krigade och jobbade något kopiöst tillsammans och stod upp mot ett kvarnby som var tvungna att ställa om och gå för fullt framåt. Åkarp stod upp bra och Kvarnby skapade aldrig direkt några farliga kvitteringsmöjligheter.

Efter slutsignalen var det ett Åkarp som sprutade av glädje och alla var på tipp topp humör och tjejerna blickade redan nu framåt mot kvällen där det vankades lagfest!

Insatsen som tjejerna gör idag i andra halvlek är helt magiskt! Att få se utvecklingen dem gör tillsammans vecka för vecka och hur dem utvecklas som lag är så roligt att se! Jag och Kalle är så stolta över tjejerna och deras insats idag i andra halvlek att tillsammans gå ut och verkligen ge allt tillsammans och sen även lyckas vända matchen och se till så denna lördagen går till ett minne som man aldrig kommer glömma!

Nästa match ställs vi mot Lilla Beddinge den 24/8 hemma då även Åkarps If firar 100 år! Kom ner och stötta tjejerna till att ta tre till nya poäng!

//Robban
 
 
Viktigt
Samarbetspartners