Åkarps Idrottsförening
P-04

IFK Klagshamn - Åkarp 1-8
2020-01-26 19:10
Vi började matchen bra med tydliga försök att hålla bollen inom laget och inte slå långbollar upp mot våra anfallare. Yttrarna var rörliga och spelbara och mycket med i matchen i inledningen.

Båda lagen byggde sitt spel nedifrån och det märktes att spelet prioriterades framför resultat. Vi pressade dem högt med att bra presspel från våra forwards, mittfältare och backar. Där vann vi ofta boll och kunde skapa halvlägen.

Vi gjorde 1-0 på hörna vilket var extra roligt eftersom vi inte varit så framgångsrika på det innan. Anel med ett fint avslut. Vi hinner göra 2-0 innan halvlek i en match som var hyfsad jämn men där vi klart hade fler och vassare chanser.

Efter halvlek hade vi en period på 15-20 minuter som var väldigt bra. Snabbt bolltempo och fina kombinationer och målen rullade in allt eftersom. Mycket fina spelmål dessutom. Amar stod för 2 fina avslut som resulterade.

Efter halva andra halvlek blev båda lagen lite trötta och misstagen blev fler tillsammans med irritationen. Vi måste jobba med att inte komma in i dessa perioder där fokus inte ligger på spelet utan på domare och motståndare. Där tappar vi tyvärr fokus och resten av matchen är inte bra från något av lagen.

Vi gör några mål till och Klagshamn får ett tröstmål.

Matchen slutar till slut 8-1 till oss.

Givetvis är vi tränare nöjda med resultatet och spelet stundtals. Bra start på vårsäsongen.