Fotboll
Sent mål gav tre poäng mot Limhamns FF
2020-09-21 09:09

Åkarp IF - Limhamns FF 1-0!

Vi visste att det skulle bli en tuff match då motståndarna vann båda matcherna mot oss i förra årets seriespel. Limhamn har många skickliga spelare och det fick vi se i lördags.

Vi startade matchen på ett bra sätt innan Limhamn kom in i matchen och gjorde det svårt för oss. Det kändes som att vi kontrollerade matchen bra men motståndarna var skickliga på att hålla bollen inom laget samt hota på omställningar. I mitten på halvleken får Limhamn en bra chans men Peter räddar fint. Sista 10 av första halvlek höjer vi oss och skapar några halvchanser vilket ger oss ett bättre självförtroende inför andra halvlek.

I andra halvlek höjer vi intensiteten, bolltempot och flyttar fram våra positioner ett steg. Limhamn gör det fortsatt bra defensivt men börjar tröttna en bit in i andra halvlek. Lite byten och ett större tryck gör att vi börjar skapa fler heta lägen. I den 82 min slår André en bra hörna, Lukas dyker upp på bortre och nickar fint in 1-0!

Sista 10 försöker Limhamn flytta upp en del folk men lyckas inte riktigt skapa något tryck på oss och matchen slutar 1-0.

Trots att vi inte riktigt får igång spelet vi vill genom hela matchen är vi otroligt nöjda med att spelarna visar karaktär, jobbar hårt defensivt och hela tiden tror på att vi ska göra mål. Återigen får vi utdelning för den breda trupp vi har då spelarna från bänken kommer in med grym energi och inställning. Ny träningsvecka och på fredag spelar vi en toppmatch mot BK Höllviken.

Vi tackar Limhamn för en bra match och önskar de lycka till framöver.

1-0 Lukas (Assist André)