SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkarps Idrottsförening

Försäsongen närmar sig sitt slut
2024-03-17 18:26
Bilder från försäsongen 2024

Försäsongen 2024 närmar sig sitt slut och vi kan konstatera att vi har tagit stora kliv i rätt riktning från dag ett tills idag.

 

Slutet av 2023 togs beslutet att våra tjejer födda 2009 kommer flyttas upp och tillhöra damsektionen 2024 vilket gör att vårt F09/10 kommer säsong 2024 enbart vara F10.

 

Detta beslutet togs för att ge våra tjejer en fortsatt rätt utbildning som fotbollsspelare då dem går över till att spela 11-manna istället för 9-manna.

 

Under försäsongen 2024 har Åkarps damtrupp vuxit rejält och idag står man med en Trupp på 30 spelare och med ett åldersnitt på 20 år.

 

Under försäsongen har vi tränat två gånger i veckan där fokuset på tisdagar har varit fotboll och under en 8 veckors period har torsdagar bestått av fys och styrketräning på burlövsbadet.

 

Under försäsongen har det blivit en hel del matcher där vi första matchen ställdes mot Teknologerna där vi ställde upp med majoriteten av våra yngre tjejer från vårt egna led med hjälp av några få damspelare.

 

Blev en tuff utmaning för våra tjejer födda 2009 samt några tjejer från f10 att som deras första 11-manna match ställas mot ett damlag. Spelmässigt var det en helt klart godkänd insats där man växte in sig i matchen men fick se sig besegrade med 4-0.

 

Även andra matchen för året matchade vi ett mixat lag med äldre och yngre när vi ställdes emot Svedala IF/Skabersjö där matchen slutade 1-1 men spelmässigt klart bättre än första matchen.

 

Johanna som anslöt till Åkarp inför kommande säsong blev målskytten i denna matchen när Melisa Iljazi som precis kommit tillbaka från korsbandsskada osjälviskt spelade fram Johanna till öppet mål när dem båda kom ensamma mot deras målvakt.

 

Tredje matchen under försäsongen ställs vi emot Värpinge IF F08 som vi även kommer ställas mot i F16 serien.

Truppen för dagen bestod av enbart av spelare födda 2007-2010 och det syntes tydligt att det hade gett resultat att dem hade fått träna med damerna samt spela match mot damer då de visade upp ett moget spel där man vågade låta bollen göra och man spelade sig från backlinjen hela vägen fram till anfall.

 

Matchen slutade med en 3-1 seger.

 

 

1-0 Clara Bjerlander 

2-1 Melisa Iljazi 

3-1 Nike Johansson 

 

Fjärde matchen var det återigen våra yngre spelare från damsektion som ställdes emot Eslövs Bk och efter en knackig inledning av matchen tog våra yngre tjejer återigen tog fram kunskapen de fått från träningar/matcher med damerna och man gick segrande i denna matchen med 6-1

 

1-1 Ruha Olabi

2-1 Nelly Viklund

3-1 Ally Hofer

4-1 Clara Bjerlander

5-1 Melisa Iljazi

6-1 Nike Johansson

 

Femte och sjätte matchen för denna försäsongen har varit för våra äldre damspelare där man först ställdes emot Askeröds IF på ett stormigt IP där man trots med stora problem pga stormen som ställde till det vid både hörnor och frisparkar gick segrande med 3-2 där samtliga mål gjordes i andra halvlek.

 

1-0 Rebecca Oliveira Galimberti

2-1 Hanna Andersson

3-2 Melisa Iljazi

 

Sjätte matchen ställdes man mot förra seriekonkurenten Lunds Bois där vi visste att detta kommer bli en betydligt tuffare match men återigen visade damerna upp ett mognare spel och man visade att försäsongen träning har gett resultat där det blev en jämn match mellan två lag som båda gick för att vinna.

 

Matchen slutade 1-1 vilket var ett rättvist resultat där båda lagen hade chanser att avgöra men Lunds Bois hade den farligaste chansen men Fatima stod för en otrolig räddning efter en retur.

 

1-1 Carmen Dinkha assisterad av Mathilda Rosen.

 

Inför kommande seriepremiärer åker nu damsektionen på träningsläger i Göteborg där man på vägen hem möter Hyltebruk IF.

 

F16 har seriepremär borta mot Fc Bellevue den 6/4, damlaget får vänta ytterligare en vecka då man tar emot Fc Möllan på hemmaplan den 13/4.

 

 

// Ledarstaben dam

 

 

 

 

 
 
Viktigt
Samarbetspartners