Fotboll
Tung vinst borta mot FC Trelleborg
2020-09-13 21:39

FC Trelleborg - Åkarps IF 0-1!

En otrolig viktig trepoängare i en tung bortamatch. Trelleborg som vunnit tre raka och 19-3 i målskillnad inför vår match hade bra form och mycket självförtroende vilket de även visade i denna match.

Vi startar matchen bäst och får ner Trelleborg i banan där vi styr spelet och får till ett par fina anfallsmönster. Motståndarna tar sig in i matchen efter ett tag och spelet jämnar ut sig. I mitten på halvleken skapar Trelleborg två farliga målchanser där en rensas på mållinjen och den andra räddar Pidde i ett friläge. Första halvlek präglas av att båda lagen minimerar riskerna och det är knappast något finlir pga av blåsten och den dåliga planen.

I den andra halvlek märks det tydligt att Trelleborg vill få upp tempot i matchen och vi backar inte utan hänger med i deras taktik. I den 59 min får vi ett inkast där Lukas skarvar bollen till Calle som drar en volley via touch i mål, 0-1!

Resten av matchen lyfter Trelleborg upp en del folk och vi får jobba försvarsspel. Många långa bollar, hörnor, inkast där vi reder ut allt via ett hårt jobb från hela laget med en trygg och lugn Pidde längst bak som äger sitt straffområde.

Vi är grymt imponerade av laget i denna match då vi visar att vi kan behärska ett spel som vi vanligtvis haft problem med tidigare säsonger. Mindre finlir, mer duellspel och alla står verkligen upp för varandra matchen igenom. Sex raka segrar och fem raka nollor är imponerande i denna tuffa serie. Vi inser att det är hårt jobb som gäller och vi har redan börjat ladda om för att möta Limhamns FF på lördag.

Vi tackar FC Trelleborg för en bra match och önskar de lycka till i serien.

0-1 Calle (assist Lukas)