Försäsongen 2024 närmar sig sitt slut och vi kan konstatera att vi har tagit stora kliv i rätt riktning från dag ett tills idag.

Slutet av 2023 togs beslutet att våra tjejer födda 2009 kommer flyttas upp och tillhöra damsektionen 2024 vilket gör att vårt F09/10 kommer säsong 2024 enbart vara F10.

Detta beslutet togs för att ge våra tjejer en fortsatt rätt utbildning som fotbollsspelare då dem går över till att spela 11-manna istället för 9-manna.

Under försäsongen 2024 har Åkarps damtrupp vuxit rejält och idag står man med en Trupp på 30 spelare och med ett åldersnitt på 20 år.

Under försäsongen har vi tränat två gånger i veckan där fokuset på tisdagar har varit fotboll och under en 8 veckors period har torsdagar bestått av fys och styrketräning på burlövsbadet.

Under försäsongen har det blivit en hel del matcher där vi första matchen ställdes mot Teknologerna där vi ställde upp med majoriteten av våra yngre tjejer från vårt egna led med hjälp av några få damspelare.

Blev en tuff utmaning för våra tjejer födda 2009 samt några tjejer från f10 att som deras första 11-manna match ställas mot ett damlag. Spelmässigt var det en helt klart godkänd insats där man växte in sig i matchen men fick se sig besegrade med 4-0.

Även andra matchen för året matchade vi ett mixat lag med äldre och yngre när vi ställdes emot Svedala IF/Skabersjö där matchen slutade 1-1 men spelmässigt klart bättre än första matchen.

Johanna som anslöt till Åkarp inför kommande säsong blev målskytten i denna matchen när Melisa Iljazi som precis kommit tillbaka från korsbandsskada osjälviskt spelade fram Johanna till öppet mål när dem båda kom ensamma mot deras målvakt.

Tredje matchen under försäsongen ställs vi emot Värpinge IF F08 som vi även kommer ställas mot i F16 serien.

Truppen för dagen bestod av enbart av spelare födda 2007-2010 och det syntes tydligt att det hade gett resultat att dem hade fått träna med damerna samt spela match mot damer då de visade upp ett moget spel där man vågade låta bollen göra och man spelade sig från backlinjen hela vägen fram till anfall.

Matchen slutade med en 3-1 seger.

1-0 Clara Bjerlander

2-1 Melisa Iljazi

3-1 Nike Johansson

Fjärde matchen var det återigen våra yngre spelare från damsektion som ställdes emot Eslövs Bk och efter en knackig inledning av matchen tog våra yngre tjejer återigen tog fram kunskapen de fått från träningar/matcher med damerna och man gick segrande i denna matchen med 6-1

1-1 Ruha Olabi

2-1 Nelly Viklund

3-1 Ally Hofer

4-1 Clara Bjerlander

5-1 Melisa Iljazi

6-1 Nike Johansson

Femte och sjätte matchen för denna försäsongen har varit för våra äldre damspelare där man först ställdes emot Askeröds IF på ett stormigt IP där man trots med stora problem pga stormen som ställde till det vid både hörnor och frisparkar gick segrande med 3-2 där samtliga mål gjordes i andra halvlek.

1-0 Rebecca Oliveira Galimberti

2-1 Hanna Andersson

3-2 Melisa Iljazi

Sjätte matchen ställdes man mot förra seriekonkurenten Lunds Bois där vi visste att detta kommer bli en betydligt tuffare match men återigen visade damerna upp ett mognare spel och man visade att försäsongen träning har gett resultat där det blev en jämn match mellan två lag som båda gick för att vinna.

Matchen slutade 1-1 vilket var ett rättvist resultat där båda lagen hade chanser att avgöra men Lunds Bois hade den farligaste chansen men Fatima stod för en otrolig räddning efter en retur.

1-1 Carmen Dinkha assisterad av Mathilda Rosen.

Inför kommande seriepremiärer åker nu damsektionen på träningsläger i Göteborg där man på vägen hem möter Hyltebruk IF.

F16 har seriepremär borta mot Fc Bellevue den 6/4, damlaget får vänta ytterligare en vecka då man tar emot Fc Möllan på hemmaplan den 13/4.

// Ledarstaben dam

Äntligen var det dags för matchspel igen!
2020-06-14 21:32
Äntligen var det dags för Åkarps damlag att få spela match igen och dagens motstånd var Lilla Beddinge BK.

Senast damerna spelade match var den 28/3 och det var spelsugna damer som kom till samlingen.

Början av matchen började damerna lite svajigt och man märkte på båda lagen att det hade gått några månader utan matchspel.

Första farliga målchansen i matchen fick lilla Lilla Beddinge men vi hade stolpen på vår sida idag.

1-0 kom efter ca tio minuters spel när vi får en hörna med oss som skapar oro framför Lilla Beddinges mål där dem blir tvungna till att panikrensa. Ronja fångar upp bollen och tar sig förbi sin motståndare och snyggt placerar in bollen i bortre stolpen.

2-0 kom i den 20:nde matchminuten när Samanda gör sitt första mål för Åkarps If efter att hon kommit till avslut i straffområdet och med en touch på en motspelares ben går bollen i mål.

Lilla Beddinge skulle få till en reducering innan halvtidsvila när dem snyggt spelar sig igenom vårt försvar med fyra snabba passningar och sedan distinkt placerar in bollen i mål.

Vi går till halvtidsvila med en 2-1 ledning men vi visste också att vi kan spela bättre än vad vi gjorde i första halvlek.

I andra halvlek tar vi tag i spelet och hjälper varandra på ett helt annat sätt än vad vi gjorde i första halvlek där vi har ett högre pressspel och när vi väl tappar boll så jobbar vi tillbaka den väldigt snabbt igen och Lilla Beddinge får svårt att direkt skapa något i andra halvlek.

3-1 kom ca tio minuter in i andra halvlek när Cissi är först på bollen efter en utspark från Lilla Beddinge, på ett tillslag får hon ut bollen till Freja som på avstånd prickskjuter in 3-1.

4-1 kom bara några minuter senare när Freja återigen prickskjuter in bollen i mål från ungefär samma avstånd som 3-1 målet.

Åkarp skulle göra ytterligare ett mål efter att man lyckats bryta sig igenom på vänsterkanten och hittar Frida M vid bortre stolpen som gör sitt första mål för Åkarps If.

Matchen slutade 5-1 till Åkarp som fick en bra start efter några månader utan matchspel.

2020-03-24 06:56
Dags för damernas sista träningsmatch innan serien drar igång. Hemma mot Blentarp Bk. Avspark 13:00 lördagen den 28/3
Även Damerna tränade i vårsolen
2020-03-22 14:15
Full fart på damernas söndags träning.
Vecka 9 avklarad med 2 spelade träningsmatcher
2020-02-25 08:13
Tävlingsmatcherna närmar sig med stormsteg och redan på lördag 29/2 spelar damerna sin första dm match mot Ifk Trelleborg!

Det kommer vara ett Åkarp som går in med bra energi och känsla i ryggen efter att ha spelat tre träningsmatcher och att samtliga har avslutat med vinst.

föregående vecka så spelade damerna först en träningsmatch på måndagen borta mot Lilla Beddinge där det slutade med vinst 0-3 efter att ha spelat 0-0 i första halvlek med kraftig motvind. Åkarp var klart det starkare laget i den andra halvleken och kunde därmed ta ledningen genom Ronja efter en välplacerad frispark

Sen var det även dags för en av våra nya spelare att få göra sina första två första mål Åkarps tröjan. Jennifer gjorde borde både 0-2 målet och 0-3 målet som stod sig till matchens slut.

Andra matchen för veckan spelades på söndagen 23/2 mot Barrikaden.

matchen slutade 9-1 Till Åkarp.

Även denna dagen var där några nya spelare för kommande säsong som fick gjort sina första mål i Åkarps tröjan.

Freja som började träna med oss redan förra säsongen stod för sina 4 första mål i Åkarps tröjan, även Hanna och Roxy fick gjort sina första mål i Åkarps tröjan. Hanna två och Roxy ett.

övriga målskyttar i denna matchen: Ronja och Vivvi.

Nu laddar vi dem kommande dagarna för vår första dm match! Borta mot Ifk Trelleborg där vi ska göra allt för att få med oss minst 1 poäng med hem till Åkarp!

Mvh : Robban och Smajil