Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Åkarp IF A-lag dam
Är du intresserad av att komma och provträna med oss? Tveka då inte utan ta kontakt med Robert Magnusson 

Vi tränar måndagar och torsdagar 19:00 till 20:30
Damerna avslutade hösten med vinst!
2019-10-08 15:04
Vinst i sista seriematchen med 1-4 mot Gislöv!

Den 6/10 var det dags för damerna att spela sin sista match för säsongen.


Motståndet för dagens match var Gislövs IF som redan innan matchstart hade säkrat tredjeplatsen i tabellen!


Det var ett Åkarp dock som var väldigt revanschsugna efter förra mötet som blev förlust med 0-2 där man även fick avsluta matchen tidigare pga oväder!


Det skulle inte dröja lång tid in i matchen förens första målet för dagen skulle komma, redan i andra matchminuten hittade Ronja fram med en boll till Enna som sedan kunde frispela Sofi och 0-1 var ett faktum.


Gislöv var det bollförande laget efter vårt 0-1 målet och var det laget som skapade flest målchanser dem kommande 10 minuterna där dem ofta la sina djupledsbollar från vänster som till slut gav resultat och 1-1 kom i den 12 minuten.

Gislöv fortsatte pressa på för ett ledningsmål men då vi snabbt hade lyckats komma fram till hur dem vill bygga upp sitt spel så kunde damerna stänga vår högerkant genom att verkligen ligga hårt åt Rebecca i Gislöv då dem oftast sökte bollarna på henne.


i 18nde minuten var det återigen dags för Åkarp att ta ledningen när damerna lyckades ställa om snabbt och denna gången var det Enna som hittade nätmaskorna.


Resterande av första halvlek och början utav andra halvlek var väldigt jämn där båda lagen hade sina chanser men där både Viktoria och Gislövs målvakt stod i vägen.


Det skulle dröja till den 70nde minuten innan Åkarp kunde öka på sin ledning genom Enna som därmed gjorde sitt andra mål för dagen!


Åkarp skulle även punktera matchen genom ett 4e mål i den 77nde minuten och denna gången genom Sofi som även hon blev tvåmålsskytt för dagen.Vill även passa på att tacka tjejerna i laget och även dem som stöttat oss sidan om för den här säsongen! Hösten vi har gjort har varit helt magisk där utvecklingen har gått åt helt rätt håll!


Damerna tar nu ett välförtjänt uppehåll till november månad där man då börjar med förberedelserna inför 2020 som kommer bli ett väldigt intressant år!


// Robban & Kalle


 Slutresultat 1-4


2, 0-1 Sofi

12, 1-1

18, 1-2 Enna

70, 1-3 Enna

77 1-4 Sofi


Damerna tog 3 nya poäng!
2019-09-26 07:11
Åkarps IF - Lindeborgs FF 1948

Under onsdagskväll var det dags för damerna att spela sin sista hemmamatch för säsongen mot ett formstarkt Lindeborgs FF som hade vunnit sina fyra senaste matcher.

Det var två hungriga och spelsugna lag som gick ut på planen, ett Åkarp som var revanschsugna efter senast lagen drabbats samman där man förlorade med 1-0 efter att Lindeborg gjort mål i den 89:nde minuten och Lindeborg som jagade efter 3 nya poäng för att försöka säkra sin 3:plats i tabellen! 

Matchen började som vi hade tänkt oss där det är ett Lindeborg som fortsätter sitt spel med att spela med ett lågt försvar och gå på snabba omställningar som dem gjort stora delar av säsongen.

Under första halvlek var det två lag som båda kom till farliga målchanser men efter bra målvaktsspel från både Lindeborgs målvakt samt Viktoria i Åkarp så blev det bara ett mål i första halvlek.

1-0 Kom redan i den 7:e matchminuten där Ronja utnyttjade en frispark från långt avstånd och fick den precis tillräckligt högt för att Lindeborgs målvakt inte rädda den.

Andra halvlek skulle visa sig fortsätta innehålla farliga chanser för båda lagen men där det fortfarande var bra målvaktsspel från båda lagen.

1-1 skulle oturligt nog komma i den 54:e matchminuten efter att Lindeborg får en indirekt frispark efter en 50/50 boll som domaren den här gången bedömde som hemåtpassning till målvakt. 

Men damerna hade bestämt sig. Det fanns inget annat än 3 poäng denna kvällen!

I den 69:de matchminuten kom 2-1 målet där Sofi till slut lyckades hitta nätmaskorna i denna matchen efter att ha missat några halvlägen i första halvlek och i början av andra fick hon äntligen in bollen i mål!

Men det skulle komma ett till mål för Åkarp denna kvällen, redan 4:a minuter kom Åkarp till ett nytt farligt anfall där Sofi var den som avslutade det och återigen så hamnade bollen i nätmaskorna bakom Lindeborgs målvakt! 3-1!
 
Men bara minuten senare skulle Lindeborg skapa ett farligt anfall där deras vänster ytter lyckas ta sig förbi på våran högerkant och hittar en fristående Lindeborg spelare vid bortre stolpen och därmed var det reducerat till 3-2.

Dem sista 15 minuterna var några av dem längsta i denna serien, där man kände att alla var små nervösa sidan om planen och man ville bara att matchen skulle ta slut. Åkarp skulle dock hålla ut och 3 poäng var ett faktum!

Några ord om matchen:

Det vi gör riktigt bra som lag idag är att vi verkligen kommunicerar och hjälper varandra. Hela vägen från målvakt upp till anfallare så hör man hur tjejerna kallar på varandra och att dem pratar om vem som tar bollen. Detta är även någon vi har pratat om dem senaste veckorna att vi måste bli bättre på detta då det underlättar för oss allihopa! 

Även lugnet vi börjar få in i vårt spel där vi vågar rulla runt bollen i backlingen samt att vi vågar spela dem korta passningar ut till varandra istället för att bara slå iväg lång bollar på måfå. 

Dock finns där saker som vi fortfarande måste jobba på och det är att verkligen utnyttja bredden av planen. Det är många gånger i denna matchen där Elin i detta fallet står helt fri på sin högerkant men när vi väl kommer nära deras mål så blir vi tyvärr lite "blinda" och ser bara inspelningar in i mitten av motståndarnas straffområde. Detta är något vi kommer jobba på dem kommande träningarna och även under hösten som kommer för att utvecklas ännu mer som ett lag inför kommande säsong.

Nu återstår det bara en match denna säsongen och det är borta mot Gislöv kl 15:00 den 6/10 borta.

Vill även passa på att tacka alla i publiken som var på plats igår i kylan och hejade fram damerna till 3 nya poäng!

1-0 Ronja
2-1 Sofi
3-1 Sofi

Slutresultat 3-2

// Robban

Damerna fortsätter göra en enormt stark höst!
2019-09-22 19:17
Under söndagen var det dags för damerna att möta Backarnas ff borta på Dalhems IP där båda lagen kom med en vinst från helgen innan. 

Damerna åkte ditt med ett självförtroende på topp efter att ha vunnit med 11-1 senast hemma mot AIF Barrikaden.

Det var verkligen en rafflande inledning där Åkarp direkt i första matchminuten gjorde 0-1 genom Enna och det skulle inte dröja många minuter innan Åkarp gjorde andra målet för dagen genom Elin Nilsson som var snabbt framme på en retur från Backarnas målvakt.

0-3 kom en stund senare efter att karro la en fin boll på djupet till Enna som distinkt placerade in bollen i mål!
Damerna skulle även hinna göra ett 0-4 mål innan första halvleken var över där Lotta Ahlbertz snyggt hittade en fristående Ronja i straffområdet som på ett tillslag placerade in bollen till höger om målvakten.

Andra halvlek började vi lite svajigt där vi hade några felpassningar som kunde resulterat i farliga omställningar men då vi under stora delar av denna söndagen låg rätt i försvaret så kunde vi reda ut det och lyckas hålla tätt matchen igenom!

Åkarp skulle även göra ett 5e mål för dagen och det genom Ronja som gjorde sitt andra mål för dagen.

Vill även passa på att säga välkommen till Frida Malmqvist som gjorde debut för Åkarps damlag idag!


Slutresultat 0-5

0-1 Enna Kurbegovic
0-2 Elin Nilsson
0-3 Enna Kurbegovic
0-4 Ronja Swärdh
0-5 Ronja Swärdh

Målkalas när damerna gästades av Barrikaden och hon fick äntligen göra mål?!
2019-09-15 20:35
Under lördagseftermiddagen var det återigen dags för damerna att spela match där dem ställdes mot Barikkaden.


Redan i omklädningsrummet märkte man att tjejerna var väldigt laddade och stämningen var verkligen på topp.

Redan i minut 4 kom 1-0 målet där ronja serverade Sofi bollen som enkelt kunde placera in bollen i mål. 
Under de kommande 10 minuterna skulle Åkarp även göra 2-0 Frida, 3-0 Emmy, 4-0 Frida.

Efter 15 minuter började vi slarva lite för mycket i vårat spel och Barrikaden reducerade till 4-1 i minut 18. Halvleken gick mot sitt slut och vi lyckades inte hitta tillbaka till vårt spel som vi hade de första 15 minuter dock gick vi till halvtidsvila med 5-1 efter att Frida gjort mål precis innan signalen för halvtidsvila.

Vi pratade igenom vad vi skulle göra bättre i andra och vi gick verkligen ut och gjorde det vi pratade om.

Andra halvlek var i stort sätt bara spel mot ett mål och Åkarp gjorde ytterligare 6 mål innan slutsignalen för matchen gick!

Vill samtidigt säga välkommen tillbaka till Felicia som varit skadad under säsongen som nu äntligen var tillbaka på planen! Även Cornelia fick göra sin debut för Åkarp under dagens match!

Lördagens höjdpunkter var dock 10-1 målet och 11-1 målet! 

Det är så att den här personen spelade tidigare i Åkarps damlag och har spelat för klubben från 2003 men hon har aldrig lyckats  göra mål! Men nu 17 år senare fick hon äntligen göra sitt efterlängtade första mål för klubben! Och det är ingen mindre än veteranen Lotta Ahlbertz! 

I minut 65 var det dags för Lotta att inta planen dock på en ovan position som anfallare och inte högerback som hon annars vanligtvis spelar på och det dröjde bara 7 minuter innan första målet kom! Snyggt framspelat utav Sofi kunde Lotta göra sitt första mål för klubben någonsin i helt öppen kasse och sträckte armarna rakt ut i vädret och glädjen sprudlade! Hennes andra mål för klubben kom redan 8 minuter senare där Sofi återigen serverade lotta bollen och hennes andra mål för klubben var nu gjort!

Matchen slutade 11-1 och nästa match för damerna är på söndag kl 14:00 borta mot backarnas ff.

4, 1-0 målskytt Sofi assist: Ronja
9, 2-0 målskytt Frida assist Emmy
13, 3-0 målskytt Emmy
14, 4-0 målskytt Frida assist Ronja
45, 5-1 målskytt Frida assist Sofi
52, 6-1 målskytt Ronja (Straff)
58, 7-1 målskytt sofi assist Lotta Tonning
60, 8-1 målskytt Ronja (Straff)
65, 9-1 målskytt Frida
72, 10-1 målskytt Lotta A assist Sofi
80, 11-1 målskytt Lotta A assist Sofi

Vänder vi detta?Självklart! Vilken laginsats av damerna på Bäckagårdens ip!
2019-08-18 21:09
Under lördagen var det dags för Åkarps if damer att spela andra matchen efter sommaruppehållet där dem ställdes mot Kvarnby ik. 

Vädret skulle visa sig vara detsamma som sist när lagen möttes där det slutade regna lagom till avspark.

Det var ett hungrigt Kvarnby som ville ta revansch från senast lagen möttes där åkarp hade gått segrande med 3-1.

Dem första 5-10 minuter hängde Åkarp bra med på ovana blöta konstgräset där Åkarp skapade den första riktigt farliga målchansen i matchen när Soffi rann igenom kvarnbys försvar men fick oturligt nog dålig sista touch och bollen gled ifrån henne för långt och Kvarnbys målvakt kunde enkelt vara först på bollen.
Efter detta så hände det något, Åkarp tappade allt och var stundtals helt utspelade.

I 16 minuten tog kvarnby ledningen där deras anfallare kom helt ren och placerade bollen snyggt upp i borte krysset. I Minut 22 gled kvarnby igenom ytterligare en gång och i samma kryss satte dem 2-0! Kvarnby fortsatte trycka på och hade chanser att göra ytterligare mål men med nöd och näppe så gick vi till halvtids vila med ett 2-0 underläge och vi hade inte alls kommit in i matchen.

Under pausen pratade vi ihopa oss och diskuterade hur vi skulle stoppa deras framfart på mitten då Kvarnby spelade med tre spelare på innermittfältet och vann 90% av alla dueller där. 

Andra halvlek började väldigt jämnt där det kändes som kvarnby hade valt att backa hem och spela mer defensivt. 
Då från ingenstans i minut 60 gör kvarnby ett misstag och fumlar med bollen och Soffi lyckas komma emellan och kommer helt fri mot kvarnbys målvakt och denna gången var hon kall och placerade enkelt in reducering 2-1. 

Åkarp tryckte på med allt dem kunde och kvarnby fortsatte spela defensivt. Matchen stod å vägde lite där det inte skapades direkt några jätte chanser för mål på något av hållen. 

Minut 75 lyckades Åkarp skrapa fram en hörna där bollen var påväg in i mål men en Kvarnbyspelare räddade med handen på mållinjen och Åkarp tilldömdes straff. 

Och nu började dem två mest händelserika och intensiva minuter under hela matchen.

Kyligt placerade Ronja in straffen till höger och vi var ikapp! 2-2! 

Det hann bara gå 30 sekunder. Sen på något sätt hade Åkarp kommit åt bollen och återigen kom Soffi fri mot mål och där kom även ledningsmålet! Glädjen som spred sig på bänken och på tjejerna på plan var enorm. 

Åkarp hade nu reducerat,kvitterat och nu tagit ledning med ett ruggigt starkt hemmaspelande kvarnby som inte hade förlorat en seriematch på sin hemmaplan sens 12 Maj 2018 där man då föll mot Svenstorp 0-1!
 
Därefter började 10 långa minuter där tjejerna krigade och jobbade något kopiöst tillsammans och stod upp mot ett kvarnby som var tvungna att ställa om och gå för fullt framåt. Åkarp stod upp bra och Kvarnby skapade aldrig direkt några farliga kvitteringsmöjligheter.

Efter slutsignalen var det ett Åkarp som sprutade av glädje och alla var på tipp topp humör och tjejerna blickade redan nu framåt mot kvällen där det vankades lagfest!

Insatsen som tjejerna gör idag i andra halvlek är helt magiskt! Att få se utvecklingen dem gör tillsammans vecka för vecka och hur dem utvecklas som lag är så roligt att se! Jag och Kalle är så stolta över tjejerna och deras insats idag i andra halvlek att tillsammans gå ut och verkligen ge allt tillsammans och sen även lyckas vända matchen och se till så denna lördagen går till ett minne som man aldrig kommer glömma!

Nästa match ställs vi mot Lilla Beddinge den 24/8 hemma då även Åkarps If firar 100 år! Kom ner och stötta tjejerna till att ta tre till nya poäng!

//Robban
Spelade matcher
Sön 6/10 15:00
1 - 4  
Ons 25/9 19:00
3 - 2  
Sön 22/9 14:00
0 - 5  
Lör 14/9 13:00
11 - 1  
Lör 7/9 13:00
8 - 2  
Sön 1/9 12:00
11 - 1  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Viktigt
Samarbetspartners