Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till A-laget i Åkarp IF
Är du intresserad av att provträna med ett riktigt bra fotbollslag med massor av sköna killar och härliga profiler?

Ta kontakt med ledarstaben
Huvudtränare för 2020!
2019-10-26 07:30
Det är dags att stolt presentera Åkarp IFs A-lag huvudtränare 2020! 
Inför detta året tog han över laget med storm som ass tränare men med 2 veckor kvar till seriestarten tog han över laget som huvudtränare och med väldigt lite tid på sig lyckades han göra succé med Åkarp! Efter en mycket fin vårsäsong var Åkarp med och slogs om positivt kval hela hösten! Nu ska han få tid på sig att forma truppen till sin fulla kapacitet från början och det kommer bli ett väldigt spännande 2020! 
Välkommen Eremal Zejnullahu! 

Sportchefen Simon Forséns ord: Eremal är en av dom största talanger jag har sett inom tränar yrket. Trots sin unga ålder så har han en enorm kunskap om fotboll och hur man ska leda ett lag i både med och motgång. Han ger aldrig upp och tror på sina idéer till 100% och framför allt får han med hela laget att tro på samma idé. Efter många år i klubben som spelare, känner han föreningen väldigt bra. Han tror på sin spelidé. Med sitt lugn och psykologiska agerande kan han få ut dom sista procenten av varje spelare. Han har alltid stor kunskap om varje lag vi ska möta genom scouting och kan därför göra truppen redo till 100% inför varje match på vad som komma skall. Eremal tillsammans med sin ledarstab kommer utveckla Åkarp till nästa steg, det är jag helt övertygad om! 

Kör hårt och lycka till! 
Förlust i sista matchen
2019-09-29 19:27
Åkarp IF - BK Höllviken 1-2

Inför säsongens sista match mot Höllviken så fanns det en liten chans att nå ett kval. Den chansen sa vi att vi skulle försöka hänga kvar vid.
1:a halvlek är riktigt bra o disciplinerad av oss. Victor räddar oss i inledningen på en fast situation, men resten av halvleken är i princip prickfri.
1-0 kommer i 29:e minuten då Lukas kommer loss och rundar mv innan han slår in ledningsbollen.
Vi är nöjda i paus även om vi borde gjort fler mål.
2:a halvlek är huvudena inte med. Min gissning är att spelarna får info om att Lilla Torg ledde med 2-0 i paus och därmed var kvalchansen borta. Höllviken får till 2 fina anfall inom loppet av 2 minuter och plötsligt är ställningen 1-2. Kan inte påstå att vi sen är nära att kvittera deras ledning.

Vill avslutningsvis gratulera föreningen BK Höllviken till att man förnyade sin div 4 status. 

Vill också säga att nu startar Åkarp IF för att få en ordentlig säsong 2020. Spelartruppen är fantastisk och jobba med och hjärtat för föreningen finns alltid där!

//Uffe och Emme
Förlust i viktig match mot Staffanstorp
2019-09-24 21:14
Staffanstorps United - Åkarp IF 3-0

Fredagens match mellan Rosengård-Lilla Torg slutade 1-0, vilket innebar att vi åter hade allt i egna händer att fixa en kvalplats.

När matchen börjar syns det direkt att vi inte är uppe på rätt nivå. Om detta beror på nervositet eller något annat, det kan jag inte svara på!
1-0 till Staffanstorp redan i 3:e min efter slarv i vår uppspelsfas.
Staffanstorp spelar med hög press och vi får inte igång spelet. Sista 15 av 1:a halvlek försöker jag ändra så att vi sätter in många långa bollar i straffområdet och plötsligt har vi ett par bra lägen men 1-0 i paus.

I paus efterlyste jag en större vilja och aggressivitet, då detta saknades helt.

2:a halvlek inleds bättre och vi skapar några lägen men Staffanstorps mv gör bra räddningar. Med ca 25 min kvar går vi över till 3-4-3 för att vi visste att vi behövde vinna matchen.
Denna gången gav det inte utdelning utan Staffanstorp kunde istället kontra in både 2 och 3-0!
Mycket besviken idag då inte många kommer upp i rätt nivå för att spela en så viktig match. Här har vi ledare något att klura på så att vi alltid skickar ut spelare med rätt mentalitet. Att vi ska få kvala känns lite avlägset men vi ska göra allt för att ta 3 poäng mot Höllviken i sista omgången och sen kan vi bara hoppas på att andra resultat går med oss. Som sagt det sista som överger oss är hoppet!

//Uffe o Emme
Tre poäng och urladdning mot Srbija
2019-09-13 16:47
Åkarps IF - KSF Srbija Malmö 7-1!

Före matchen var vi tydliga. För att vara med och fightas om ett positivt kval så behöver vi 9 poäng och gärna förbättra vår målkvot!

1:a halvlek är sådär av oss. Vi har många bra målchanser och sätter tidigt 1 och 2-0 av Niko, dock är vi nonchalanta ibland och även Srbija har 3 bra lägen. 3-0 kommer precis innan paus av RP.

I paus betonade vi vikten att hålla skärpan och fortsätta att jaga fler mål trots att vi redan ledde med 3-0!

2:a halvlek påminner om den 1:a. Stundtals bra och klokt spel som leder till mål och ibland konstiga beslut som leder till ”one man show”. Ändå ganska nöjd när domaren blåser av matchen och vi har vunnit med 7-1!
3 poäng och 6 plusmål får vi vara nöjda med.

Nu väntar en ledig helg innan vi börjar förbereda oss inför nästa uppgift som är Staffanstorp United nästa lördag på bortaplan.

1-0 Niko
2-0 Niko 
3-0 Rasmus Persson
4-0 Rasmus Persson
5-0 Åstrand
6-0 Emil
7-1 Åstrand

//Uffe o Emme
En poäng borta mot Veberöd
2019-09-09 17:28
Veberöds AIF - Åkarps IF 0-0!

Vi åkte till Veberöd med vetskapen att vi hade en tuff men inspirerande uppgift framför oss, men vi var alla överens om att vi skulle ge allt för att ta 3 poäng.

1:a halvlek är jämn spelmässigt och väldigt välspelad mellan 2 taktiskt skickliga lag som båda gör allt för att försvåra för sin motståndare. Vi har några fler målchanser men prickar inte mål. Veberöd har 2 riktigt bra lägen där Victor gör fina räddningar. 0-0 i paus.

I paus var vi nöjda och det var bara att fortsätta på samma sätt!

2:a halvlek är snarlik den första kanske lite färre chanser. Vi gör ett offensivt byte i 60:e minuten för att öka chanserna att vinna.
Matchen slutar 0-0 men denna matchen kunde slutat hur som helst!

Jag är mycket nöjd med spelarnas insats. Att ta 1 poäng borta mot ett starkt Veberöd är bra. Dock var vi i behov av 3 poäng, men vi lever kvar i kvalstriden.
Matchen var av väldigt hög div 4 kvalitet och nu gäller fullt fokus inför torsdagens match mot KSF Srbija på konstgräset i Åkarp.

//Uffe och Emme
 
Viktigt
Samarbetspartners