Fotboll
Tredje raka vinsten mot Lilla Torg FF
2020-08-26 23:06

Lilla Torg FF - Åkarps IF 0-2!

Intensivt matchande gjorde att vi snabbt fick ställa om efter vinsten mot Klagshamn i fredags. Matchen mot Lilla Torg var extremt viktig för att fortsätta med samma tålamod och självförtroende som de senaste två matcherna.

En försiktig start på matchen från båda lagen då man känner på varandra och bollen går fram och tillbaka de första minuterna. Därefter tar vi tag i taktpinnen och Lilla Torg backar hem med hela laget på egen planhalva. Vi har ett högt bolltempo och trots Lilla Torgs stabila försvarsspel lyckas vi komma igenom några gånger och skapar några halvklara målchanser. Vi spelar fin fotboll genom hela halvleken och den hetaste chansen är en nick i stolpen av Kevin på en hörna.

Andra halvlek ser ut på liknande sätt där Lilla Torg backar hem och vi har det mesta spelet men skruvar upp tempot ännu en nivå och med lite platsbyten hotar Lilla Torg mer. I mitten på halvleken gör Felix en bra prestation där han enligt alla skjuter bollen i mål men enligt domarna tar den hjulet och målet blir bortdömt. En stund senare får André en drömträff men bollen tar i ribban. I den 74 min dimper bollen ner framför Emil som slår till bollen på halvvolley rätt upp i nättaket, 0-1!

I den 78 min kommer Niko runt på kanten och drar ett skott/inlägg som via en touch går in i mål, 0-2. I slutet på matchen skapar Lilla Torg någon het chans där vår målvakt Peter gör ett par fantastiska räddningar.

Tredje raka segern, andra raka nollan gör att vi är otroligt stolta över hela truppen. Variationen mellan ett stabilt försvarsspel och en fin offensiv gör att vi vinner helt rättvist.

Vi laddar om för den sista av tre matcher på nio dagar när vi spelar årets tuffaste bortamatch. Vi åker till Hyllie på söndag för ett toppmöte mot seriefavoriten Ariana FC.