Tre viktiga poäng mot Srbija
2019-05-27 00:07

KSF Srbija Malmö - Åkarps IF 1-2!

Tre viktiga poäng på bortaplan mot ett tufft motstånd.

Vi startade matchen väldigt dåligt och var inte alls med i press, aggressivitet eller passningsspel. Srbija gör det bra och gör 1-0 i den 9 min efter att passivt försvarsspel från vår sida. Srbija fortsätter matchen bra och spelar sig ur vår press och får mycket energi av målet. I den 26 min gör vi 1-1 när Niko avslutar distinkt utanför straffområdet. Motståndarna har mer boll än oss i första halvlek men skapar inte några klara målchanser.
Vi går in i paus med 1-1 där resultatet är bättre än matchbilden.

I andra halvlek är det vi som har mer boll där Srbija blir tröttare efter en bra första halvlek. Framförallt i perioden mellan 55-70 min har vi mycket boll och spelar kontrollerat. Dock är det Srbija som har de hetaste chanserna, där ett av lägena är ett friläge men Simon som gör en jättebra match agerar målvakt och räddar bollen på mållinjen.
I den 87 min vinner Simon bollen högt upp och slår ett fint inlägg som till slut via Davves fötter hittar fram till Emil som sätter dit 1-2!

Efter att ha förtjänat tre poäng mot Veberöd men endast fått en, fick vi lite tur med oss mot Srbija där vi åker hem med tre poäng. Att Srbija endast har fem poäng i serien är ett under.

Vi har till skillnad från tidigare år blivit ett lag som aldrig ger upp, hämtar upp underläge och visar på en lagmoral som länge saknats när spelet inte sitter. Det var mycket kamp och försvarsspel många stunder, men laget jobbar stenhårt och det gynnar sig till slut.

Vi tackar för stödet och Srbija för en bra match och önskar de lycka till framöver!

1-1 Niko (Assist Emil)
1-2 Emil (Assist Åstrand)