2020-09-07 11:10

Åkarps IF – Vellinge FF 6-0!

Toppen mot botten när Herrarna tog emot Vellinge FF på Lördagen.

En stark inledning från vår sida där vi tog tag i taktpinnen direkt bäddade för storseger.

Första målet uppkom efter att Felix tagit sig runt på kanten och slagit ett inlägg på bortre stolpen där Kevin satte pannan till och 1-0 efter 6 minuter var ett faktum.

2-0 kom på straff sedan samme Felix blivit fälld i straffområdet och Niko placerade enkelt in 2an.

Skönt start på matchen och vi sårar Vellinge på de som vi har pratat om att vi ska göra innan matchen.

Ledning med 2 bollar efter 13 minuter fick oss att slappna av lite vilket gjorde att Vellinge tog sig så smått in i matchen igen.

Under en 10-15 minuters period fick vi inte alls till vårt spel utan Vellinge pressade ner oss i banan och skapade några halvlägen från inlägg och fasta situationer men inget som resulterade i något baklängesmål där även Pidde får göra några fina räddningar.

I den 31e minuten vinner Ian bollen högt upp i plan när Vellinge är påväg framåt, passar till André som sätter Felix i friläge mot målvakten där Felix äntligen får göra sitt första mål för säsongen 3-0!

Innan första halvlek är över hinner Niko göra sitt andra mål för dagen då han på ett fint inlägg från Calle enkelt sätter 4-0.

I andra halvlek luftar vi hela matchtruppen och spelet blir lite böljande fram och tillbaka men fortfarande där vi har god kontroll över matchen.

I 66e minuten kommer 5-0 efter ytterliggare ett fint inspel från Felix till Niko som med en slängnick från nära håll gör sitt första hat-trick i Åkarp, GRATTIS!

För att avsluta kalaset får vi ytterliggare en straff och 6-0 sätter Calle säkert.

Överlag en fin prestation från grabbarna som håller ett bra fokus genom hela matchen och inte bjuder motståndet på allt för stora målchanser. 4e matchen i rad utan ett insläppt mål.

Hade den extra lilla skärpan funnits där i sista delen av matchen hade det kunnat bli några mål till men deras målvakt gör en riktigt bra match med många fina räddningar vilket håller siffrorna till 6-0.

Vi tackar Vellingen för en god match och önskar dom lycka till framöver.

Nu laddar vi om med en ny träningsvecka som avslutas med en tuff bortamatch mot FC Trelleborg på Lördag!

1-0 Kevin H (assist Felix)

2-0 Nikola Z (straff)

3-0 Felix M (assist André)

4-0 Nikola Z (assist Carl)

5-0 Nikola Z (assist Felix)

6-0 Carl S (straff)