Åkarp IF -Ystads IF
2019-08-17 21:44
Ystad IF FF (3-1)
Dags för hemmapremiär och matchen spelas på A-lags planen, dagen till ära.
Vi har pratat innan match om att komma ut och sätta hög press på motståndarna och vinna boll högt upp i plan.
Första 10min spelar vi bort alldeles för mycket boll och är inte tillräckligt aggresiva i presspelet. Från ingenstans kommer dock 1-0!
En längre boll från Linus bakom deras backlinje når Robin som rundar målvakten och rullar in ledningsmålet. I 20e min drabbas vi av en utvisning och får spela resten av matchen med 10man.
Ystad rullar bra men vi står emot halvleken ut.
Vi justerar laget lite till andra halvlek.
Vi ligger lite djupare med laget,  och drar hela tiden in ”bortre yttermitt” för att inte låta dom rinna igenom centralt.
Grabbarna tar till sig instruktionerna perfekt och vi gör en betydligt bättre 2a halvlek.
2-0 kommer 10min in i andra, Anel målskytt!
Vi fortsätter att bevaka vår ledning efter 2-0 målet och de få gånger Ystad kommer till lägen så står Whilliam ivägen.
Med 7-8min kvar blir vi dock trötta och tappar lite i presspelet.
Ystad kommer närmre och med ett par min kvar av matchen reduceringen till 2-1 ett faktum.
Ystad flyttar fram hela laget men i matchens sista minut kan Anel, fri mot målvakten, fastställa slutresultatet, 3-1!