Tung bortaseger mot IFÖ Bromölla
2021-06-24 10:17

IFÖ Bromölla - Åkarp IF 1-3!

Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff och fysisk match på fina Strandängens IP. Sen ankomst och allmänt dåliga förberedelser gav en dålig magkänsla inom laget.

Trots det visade laget på att man fokuserade fullt ut när matchen startade genom att ta kommando och ha mycket boll inom laget. Redan i den 11 min vann Råstedt boll högt upp genom bra presspel, spelade fint bollen till Kevin som distinkt avslutade i mål, 0-1!

Därefter var det ganska jämnt i spelet resten av första halvlek där båda lagen skapade någon halvchans.

I andra halvlek kom Bromölla ut hungrigare och spelade mer rakt och enkelt. I den 52 min fick de även utdelning genom ett fint anfall och bollen hamnade bakom Pidde i målet för första gången denna säsong, 1-1.

Fantastisk karaktär i laget då vi efter målet växlade upp och skapade 2-3 riktigt heta lägen direkt efter. I den 60 min kom 1-2 målet när Eli distinkt sköt bollen på halvvolley upp i nättaket via en hörna! I den 55 min slog Mattias Jönsson ett mycket bra inlägg där Felix dök upp på bortre och satte bollen i öppet mål, 1-3!

Vi kontrollerade resten av matchen hyfsat bra och tog hand om Bromöllas forcering på ett bra sätt.

Vi är oerhört stolta över truppens prestation genom hela matchen. Vi visade karaktär när Bromölla hade sin bästa period och återigen är vi otroligt starka i andra halvlek.

Vi tackar Bromölla för ett fint välkomnande, en bra match och önskar de lycka till framöver. Nu tar vi ledigt några dagar innan sista matchen innan uppehållet borta mot Vellinge IF den 29/6 kl 18.30.

0-1 Kevin Hörqvist (assist Simon Råstedt)

1-2 Eliezer Diaz

1-3 Felix Malmgren (assist Mattias Jönsson)