Fotboll
Seriesegrare säsongen 2020!
2020-10-06 09:48

Åkarps IF - Kvarnby IK 5-2!

Det var nio år sedan klubben var i div 3 senast. Förra veckan säkrade vi avancemang, i söndags vann vi serien. Vår gamle tränare Ulf Jansson var tillbaka på IP med sitt Kvarnby vilket var glädjande för många i föreningen.

Kvarnby IK som inför denna match redan hade åkt ur div 4 startar matchen bäst, har bättre inställning och spelar avslappnat. I den 18 min slår Eli in en boll i boxen, målvakten tappar den och André slår in bollen i öppen kasse, 1-0. Vi kom inte upp i någon form av standard i den första halvleken och även om Kvarnby inte skapar någon riktigt het målchans är resultat lite orättvist.

I andra halvlek kommer vi ut som ett nytt lag, har bättre inställning och höjer tempot en nivå. Det ger resultat direkt för i den 48 min slår Niko in ett inlägg längst marken och en Kvarnbyspelare råkar peta in den i eget mål, 2-0!

I den 53 min gör motståndarna ett snyggt frisparksmål till 2-1. Därefter skruvar vi upp tempot och i den 55 min kommer vår egna produkt Felix Malmgren förbi sin spelare och spelar Calle som fint sätter bollen i mål, 3-1.

Emil hinner göra ett snyggt mål till 4-1 i den 63 min innan andra halvleks bästa spelare Felix gör 5-1 i den 66 min. Kvarnby sätter dit ännu en boll till 5-2 och därefter spelas matchen av på ett fint sätt från bägge lagen.

Segern innebär att vi vinner serien fullt rättvist. 10/11 vinster, 9 raka vinster, 7 raka nollor vilket gör att vi totalt släpper in 5 mål i denna tuffa serie. Hela truppen har gjort ett fantastiskt jobb genom hela säsongen och alla förtjänar att hyllas. Vi tackar alla som stöttat oss under säsongen och ser fram emot att få se er på plats nästa år.

Vi tackar Kvarnby för en bra match och önskar de lycka till framöver. Ett ungt och spännande lag som lär vara med i toppen av div 5!

1-0 André (assist Eli)

2-0 Självmål (assist Niko)