Fotboll
Fjärde raka segern efter vinst mot Ariana FC
2020-08-31 11:28

Ariana FC - Åkarps IF 0-3!

Oj vilken seger herrarna tog igår. Förväntningarna var skyhöga, mattan var tråkigt nog under all kritik. Vi skulle ändå få se en toppmatch ute på planen. Det var längesen publiken fick skåda så många duktiga spelare på en och samma plan i en div 4 match.

Vi började bäst och hade mer boll första delen av matchen. Ariana tog förväntat över taktpinnen mer och mer men vi var inte ofarliga i omställningarna. I mitten på halvleken blev Niko fälld i straffområdet men domaren valde att fria. Kort därpå gör Felix en bra prestation när han kom igenom Arianas försvar men fick inte till avslutet. Ariana har en hel del skott utifrån i första halvlek där ett av de tog i ribban och resten hade Pidde bra koll på.

I andra halvlek växlade Ariana upp och ägde mycket boll där vi inte riktigt hängde med i försvarsspelet under vissa perioder. Vi fick jobba mycket försvarsspel i stora delar av andra halvlek där Ariana ägde boll utan att skapa några riktigt heta chanser. I den 75 min skarvade Lukas bollen i straffområdet där Pontus Viklund dök upp på bortre stolpen och sade dit 0-1! Helt plötsligt förändrades matchbilden och mer ytor öppnades upp för oss när Ariana tryckte upp med mer folk. I den 83 tog André en fin löpning bakom backlinjen,  satte fint bollen vidare till Emil som satte bollen i mål, 0-2. Säsongens mål kom i den 85 min då vi fick frispark på egen planhalva, målvakten stod långt ute och André klippte till bollen från egen planhalva rätt in i mål, 0-3!

En kollektiv insats med ett hårt jobbande Åkarps IF i försvarsspelet bäddade upp för våra offensiva spelare att utnyttja sina kvaliteter i slutfasen på matchen. Resultatet 3-0 speglande inte matchbilden, dock följde vi vår matchplan och såg till att utnyttja våra chanser när vi fick de.

Vi möter ett lag som spelar en fin fotboll och är det tuffaste motståndet vi stött på hittills i serien. Vi tackar Ariana för en mycket bra match och önskar de lycka till framöver.

Fjärde raka segern och tredje raka nollan. Nu laddar vi snabbt om inför nästa match när vi möter Vellinge FF på hemmaplan lördagen den 5/9.

0-1 Viklund (assist Lukas)

0-2 Emil (assist André)

0-3 André (assist Emil)