Folkspel

Bra start på helgen!
2020-05-31 10:44
Tjejerna fick en kanonstart denna helgen när man under fredagen tog emot Vellinge IF.

Redan efter bara sju sekunder stod det 1-0 till Åkarp efter att Ruha lyckats sno åt sig bollen direkt efter avspark och säkert placerat in bollen vid vänstra stolpen.

Resterande av första perioden skulle visa sig vara en väldigt jämn drabbning där både lagen kämpade och skapade halvfarliga målchanser men 1-0 skulle hålla sig perioden ut.

Andra perioden slutade 0-0 där Vellinge hade den bästa målchansen när en av deras spelare blev kom fri, turligt nog för Åkarp fick Vellingespelaren bollen för långt framför sig och Elin kom ut snyggt och var före Vellingespelaren på bollen.

I tredje perioden lyckades Vellinge kvittera till 1-1 och kunde nu gå hur som helst. Båda lagen ville vinna.

Fem minuter efter Vellinges kvittering blixtrade Åkarp till och med fint passningsspel fick återigen Ruha placera in bollen vid vänstra stolpen och Åkarp återigen i ledning.

Även 3-1 skulle komma när Klara fick en klockren träff på volley på sin högerkant och bollen gick in i bortre delen av målet.

Ledarnas ord:

Det vi gjorde riktigt bra i denna matchen var vårt presspel där vi hela tiden var i motståndarnas rygg och inte lät dem kunna spela runt bollen inom laget.

Detta var en sak som vi pratade om efter deras match mot Åkarps damlag där dem själva poängterade just detta att direkt när dem fick bollen så var där en spelare direkt på dem. Sen att dem själva direkt tar med sig den lärdomen in direkt i nästa match är bara kul att se!

Nästa match är mot Fc Rosengård!

Slutresultat 3-1
Ruha 1-0