Fotboll
Tre nya poäng mot Dösjöbro IF
2019-04-27 17:20

Åkarp IF - Dösjöbro IF 3-0

Tre nya poäng mot ett bra Dösjöbro som aldrig ger upp. Vi startar matchen bra där vi får rulla lite boll medan Dösjöbro ligger lågt och väntar in oss.
1-0 kommer ganska tidigt när Gullin hittar Davve på djupet som snyggt lobbar över målvakten.
Efter målet får vi självförtroende och vågar rulla lite mer boll samtidigt som Dösjöbro flyttar upp lite positioner och tar över lite mer i mitten på halvleken.
2-0 kommer när Emil tar sin i boxen med fart och spelar snett bakåt till RP som placerar in bollen i mål.
Vi går in i halvlek med en 2-0 ledning men är ändå inte helt nöjda totalt sett med vårt spel.

I andra halvlek flyttar Dösjöbro upp ännu mer och börjar hota lite mer med bollar bakom vår backlinje som sköter det ypperligt bra. Vårt spel sjunker några nivåer och vi gör fler misstag i våra uppspel. Dösjöbro hotar en del men skapar endast några få chanser för att oroa oss.
Dösjöbro får i slutet 2 onödiga röda kort efter några konstiga situationer.
3-0 sätter Calle på straff i sista minuten och fastspikar vinsten till oss.

Många som verkligen tar sitt ansvar idag där det defensiva arbetet la grunden till vinsten. Efter lite sämre spel från vår sida i andra halvlek visar laget prov på ett hårt jobb och ett ansvar för varandra. Kul att vi har hållit nollan 3 av 4 seriematcher vilket tyder på en stark defensiv.

Vi tackar alla som kom och stöttade laget samt Dösjöbro för en bra match.

1-0 David Åstrand (Assist Mattias Gullin )
2-0 RP (Assist Emil)